Закарпаття запрошує на угорський “Sunday Бограч”

3 липня в Ужгороді відбудеться дружня трапеза “Sunday Бограч”. В рамках фестивалю “Порабулофест”, в атмосфері творчості, натхнення і абсолютної релаксації гості будуть насолоджуватися дивовижною стравою угорської кухні, популярною на Закарпатті – бограчем, таємниця приготування якого передається з покоління в покоління.
Sunday Бограч – це дружня трапеза, яка функціонує у вигляді процесу фінансування грантів, призначених для підтримки незалежних ідей та ініціатив. Розмір грантів формується в залежності від кількості проданих запрошень на Бограч. Присутні гості будуть голосувати за ідеї, представлені в “меню” події. Автору ідеї, яка зібрала більшістьголосів, буде вручений грант на подальшу розробку власного задуму.

Спеціально запрошені “шеф-кухарі” (цікаві й видатні молоді люди) разом з формацією Garage Gang будуть готувати бограч організовувати презентації та залучати відвідувачів до розмови.

Sunday Бограч запрошує творчих людей, активістів і всіх, хто має ідею, що стоїть уваги, описувати свої задуми на www.biggggidea.com. Всі ідеї будуть представлені в  “Меню Ідей” під час обіду з метою визначення переможця, який отримає  грант.

Участь громадян у фінансуванні ідей і безпосередньому голосуванні є ключовими елементами. Представлення ідеї для голосування є навмисно простим і звільненим від бюрократичних процедур. Такий підхід за активної участі відвідувачів події може стимулювати і просувати експериментальні, критичні та творчі практики, які не можуть отримати підтримку у фондах і громадських організаціях.

Крім того, Sunday Бограч служить способом побудови мережі підтримки, що виходить за рамки суто грошової допомоги. Sunday Борщ є відкритою платформою для обговорення актуальних проектів з новою аудиторією, знайомства з новими людьми і обміном  досвідом.

Проект Sunday Бограч організований формацією Garage Gang в рамках ініціативи Новий Громадянин за підтримки PACT, UNITER, USAID. Ворігіналі ініціатива Sunday Soup належить групі InCUBATE Chicago.

Сlipnews