Спростування Держприкордонслужби України на ЗАЯВУ Львівського СБУ про тютюнову контрабанду на 1,5 млн. грн.

Прес-служба Державної прикордонної служби України спростовує інформацію, оприлюднену прес-службою УСБУ у Львівській області, про встановлення факту зловживання службовими обов’язками з боку прикордонників, що спричинило контрабандне вивезення з України тютюнових виробів вартістю 1,5 мільйона гривень.
Інформуємо про те, що дійсно, 11 квітня поточного року у міжнародному пункті пропуску «Краківець» був оформлений на виїзд з України автомобіль «Мерседес» з 12,5 тоннами деревного вугілля, що прямував до м. Ганновер (ФРН). Товар перевозився під митним оформленням Львівської митниці та був опломбований відповідною печаткою. Після завершення митного оформлення та вибіркового огляду автомобіль був пропущений на територію Республіки Польща.

Того ж дня під час огляду вантажу у пункті пропуску «Корчова» представники Прикордонної варти Республіки Польща за допомогою сканера виявили в причепі вантажівки 25 тисяч блоків прихованих сигарет, після чого Державною прикордонною службою України було проведено відповідне службове розслідування.

У зв’язку з тим, що згідно з чинним законодавством відповідальність за перевезення товарів через державний кордон України у пунктах пропуску несе Державна митна служба, яка й здійснювала митне оформлення та опломбування вантажу, вважаємо оприлюднену прес-службою УСБУ інформацію некоректною та такою, що не відповідає дійсності по суті.

Відділ з питань взаємодії із ЗМІ та зв’язків із громадськістю Державної прикордонної служби України