В Ужгороді з концертом “Бой продолжается” виступив легендарний рок-гурт “Арія”

Вчора, 30 червня, із концертною програмою «Бой продолжается» у Закарпатському обласному муздрамтеатрі виступив гурт «Арія», який цього року святкуватиме своє 25-річчя. Напередодні концерту музиканти зустрілися із закарпатськими журналістами.
В Ужгороді «Арія» виступала вже кілька разів, проте цього разу вперше музиканти грали на акустичних гітарах, які почали освоювати близько півроку тому. Учасники гурту — неодноразові гості ужгородського байкерського фестивалю, тому Володимир Холстінін підкреслив, що приїжджають вони сюди як додому. Загалом, за їхніми підрахунками, в Україні «Арія» дає навіть більше концертів, ніж у Росії (щороку не менше 25-30).

На концерті в Ужгороді звучали не лише пісні з нового альбому, а й давно відомі хіти, зокрема, пісня «Улица роз», вперше виконана ще 23 роки тому. Щодо змін у складі гурту, музиканти повідомили, що з нагоди ювілею планують виступити спільно із екс-учасником «Арії» Валерієм Кіпєловим.

Віталій Дубінін зізнався: «Ми не думали, що так швидко святкуватимемо 25-річчя, ще недавно святкували 10 років гурту… З роками час йде швидше». За підрахунками музикантів, «Арія» виступила на щонайменше 2 тисячах концертів. Найбільш неочікуваним для рок-музикантів свого часу виявився, за їхніми словами, виступ на воєнно-морському крейсері, на гітарах самих військових.

Щодо назви туру «Бой продолжается», В. Дубінін пояснив, що це фраза з фільму «Рембо», яка увійшла до тексту пісні: «Чомусь рок-музику нерідко порівнюють з боєм». Щодо енергійності своїх шанувальників, музиканти зауважили, що проблеми під час концертів створюють не фанати, а неправильно організована охорона — охоронці інколи намагаються випробувати вивчені прийоми боротьби на юнаках, котрі намагаються пройти ближче до сцени і там підспівувати своїм кумирам.

З українських музикантів учасники «Арії» відзначили «Океан Ельзи» та ВВ. А на питання, чи відвідують концерти своїх колег, відповіли, що побували на виступах «Guns N’ Roses» та «Metallica».

Ужгородський прес-клуб