Екологи мають фінансові претензії до Перечинської філії “Закарпатагролісу” за шкоду довкіллю

За інформацією прокурора Перечинського району Романа Орсага, прокуратурою Перечинського району, із залученням фахівців державної екологічної інспекції в Закарпатській області, проведено перевірку дотримання філією «Перечиндержспецлісгосп» ГДСЛАП «Закарпатагроліс» вимог природоохоронного законодавства.
Встановлено, що працівники лісової охорони філії в своїй діяльності, всупереч вимогам Лісового кодексу України, Правил спеціального користування лісовими ресурсами, Санітарних правил в лісах України, належним чином не виконують покладені на них службові обов’язки в частині забезпечення збереження лісового фонду від незаконних порубок та належного лісокористування.

Зокрема, філією при проведенні лісозаготівельних робіт протягом 4 кварталу минулого та 5 місяців 2010 року були допущені наступні порушення вимог лісового законодавства: пошкодження природного приросту, незадовільна очистка місць проведення рубок від порубкових залишків, пошкодження дерев до ступеню неприпинення росту, незаконне вирубування деревини на лісосіці, внаслідок чого завдані збитки довкіллю.

У встановленому законом порядку фахівцями обласної екологічної інспекції філії «Перечиндержспецлісгосп» за порушення природоохоронного законодавства були нараховані майнові стягнення на загальну суму понад 6 тис. грн.

За результатами перевірки, райпрокуратурою внесено подання про усунення порушень вимог лісового законодавства та притягнення винних осіб лісової охорони до встановленої законом відповідальності, а також пред’явлено позов до господарського суду Закарпатської області про стягнення вказаної суми майнових стягнень у примусовому порядку

Прес-служба прокуратури Закарпатської області