Гран-прі Міжнародного конкурсу “Кубок репортерів європейського ТБ” отримала Знімальна група із Закарпаття

Цими днями знімальна група Закарпатської облдержтелерадіокомпанії у складі завідувача редакції програм угорською мовою Гейзи Ковача, журналіста Максима Мельника та оператора Томаса Ваша повернулася з Угорщини, де отримала Гран-прі “Золотий мікрофон” IX-го Міжнародного конкурсу журналістів “Кубок репортерів європейського ТБ”.
У конкурсі брали участь 24 знімальні групи з 10 країн Європи, повідомляє Tysa Media. Для кожної групи шляхом жеребкування визначалася тема роботи, яку треба було відзняти, змонтувати та представити за 24 години. Робота виконувалася англійською мовою. Нашій команді випало зробити матеріал про навчання військ країн НАТО в Угорщині. Авторитетне жюрі начолі з колишнім керівником Асоціації Європейських Мовників Борисом Бергантом визнало роботу закарпатських телевізійників кращою.

Ця українська знімальна група виборола перемогу у цьому конкурсі вже вдруге. Перший Гран-прі вона отримала у 2007-му році. А наступними роками отримувала відзнаки за кращу операторську роботу, кращий сценарний план та кращу роботу модератора.

На церемонії вручення головної нагороди 2010-го року відмічалося, що українські телевізійники у чесному змаганні довели свою високу професійну майстерність і право називатися представниками європейської школи телевізійного мистецтва.

Закарпаття online