Юна закарпатка Вікторія Сегляник нагороджена грамотою Всеукраїнського конкурсу “Молодий дослідник”

Закінчився ще один навчальний рік. Для школярів почалися такі бажані і довгоочікувані літні канікули — завжди приємна нагорода за рік сумлінного навчання. Напруженим і багатим на досягнення минулий рік виявився і для учениці 8-го класу Голятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Вікторії Сегляник, адже вона зуміла вибороти призові місця на районній олімпіаді з математики (3 місце) та географії (2 місце).
Згодом, беручи участь у роботі МАН району (секція географія, кер. вчитель Г.І. Жентичка), здобула 3-є місце. Журі, приємно здивоване непоганим захистом учениці, відсилає її роботу на конкурс “Молодий дослідник” у Київ, звідки прийшло запрошення для захисту на державному рівні. Хоч і з деяким острахом, але Вікторія поїхала в Київ, де успішно захистила науково-дослідницьку роботу “Глобальне потепління та його прояв на території Міжгірщини”. З приємними враженнями від екскурсій по столиці, знайомств та спілкувань з однолітками, нагороджена грамотою, юна дослідниця повернулась додому.

Учнівський та педагогічний колективи школи, рідні щиро раді за неї і бажають їй подальших успіхів. Від імені керівника учениці — Ганни Іванівни Жентички щира подяка у сприянні виконання науково-дослідної роботи співробітникам Міжгірської гідрометеостанції, зокрема Марії Михайлівні Криванич.

“Верховина”