На Закарпатті паводок завдав сільськогосподарським підприємствам та фермерам збитків на 4,3 млн. гривень

У п’ятницю, 2 липня, в Закарпатській ОДА відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Його учасники аналізували виконання рішень комісії щодо організації заходів із ліквідації наслідків червневого паводку.

Як повідомив в.о. начальника управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА Віктор Буришин, орієнтовні збитки по області сягають понад 8,5 мільйона гривень. Сільськогосподарським підприємствам та фермерам завдано збитки на 4,3 млн. гривень, пошкоджено доріг більш ніж на 2,5 мільйона гривень. На часткову компенсацію населенню за пошкоджене майно необхідно 271 тисячу гривень.

Після детального аналізу роботи із підготовки документації по завданих збиткам члени комісії визнали недостатньою роботу ряду райдержадміністрацій – Мукачівської, Іршавської, Тячівської, Виноградівської, Ужгородської та Перечинської. Комісією передбачено вжити дієвих заходів із недопущення подібних випадків у подальшому. Також представники комісії рекомендували голові облдержадміністрацій вжити відповідних дисциплінарних заходів до керівників райадміністрацій.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА