Закарпаття: На кордоні з Румунією у поляка забрали “Форд” із трейлером

У суботу, 3 липня, в зону митного контролю митного поста “Дяково” Виноградівської митниці, заїхав автомобіль марки “Ford Windstar”, з причепом типу причіпних будиночків для тимчасового проживання для туристів марки “NIEWIADOW”, яким керував громадянин Польщі Л. Він разом із дружиною слідував транзитом через територію України на тритижневий відпочинок в Болгарію.
В ході проведення митного огляду легкового автомобіля та причепа посадовими особами Виноградівської митниці було виявлено сигарети вітчизняного виробництва  різних марок з акцизними марками України в загальній кількості 5750  пачок. Виявлені сигарети  знаходилися у спеціально виготовленому подвійному днищі автомобіля –  1750 пачок та у конструктивних заглибленнях підлоги причепу – 4000 пачок.

Доступ до прихованих сигарет став можливий після зняття пластмасових накладок на порогах автомобіля, демонтажу всіх сидінь салону автомобіля, зняття обшивки підлоги  та підняття металевих пластин, якими були прикриті вирізані кустарним способом отвори у підлозі автомобіля.  А також демонтажу меблів у салоні причепу, зняття обшивки підлоги причепу та підняття деревно-стружкової плити, якою були прикриті сигарети, поміщені у конструктивні заглиблення підлоги причепу.

Згідно з поясненнями громадянина Польщі Л., він  особисто приховав сигарети у  автомобілі та причепі  з метою перемістити їх через митний кордон України, чим скоїв дії, спрямовані на спробу перемістити через митний кордон України сигарети з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням  спеціально виготовлених  тайників.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені статтею  352 Митного кодексу України.

Як наслідок, сигарети, автомобіль „Ford  Windstar” та причіп „NIEWIADOW”  загальною вартістю 293 558,43 грн.  вилучені до рішення суду.

М.Лендєл, т.в.о. головного інспектора зв’язків з громадськістю Виноградівської митниці