У національному парку “Синевир” проходили практику студенти Тернопільського НПУ

Територія НПП “Синевир” – сприятливе місце для проходження студентами природничих спеціальностей польової практики. Сюди щорічно приїжджає молодь з різних вузів України закріплювати і поглиблювати свої знання.
2010 рік також не став винятком: недавно парк відвідали студенти географічного факультету Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Молодь вітав заступник директора НПП “Синевир” з науково-дослідної роботи Юрій Тюх, а також співробітники відділів еколого-освітньої роботи та рекреації. Вони розповіли гостям про діяльність національного парку, торкнулися проблемних питань і шляхів їх вирішення. Юрій Тюх наголосив на важливості збереження, охорони і раціонального використання різних видів рослинного і тваринного світу, адже не випадково 2010 рік ООН оголошено Міжнародним роком біологічного різноманіття.

За час польової практики студенти з Тернополя відвідали візит-центр НПП “Синевир”, історико-краєзнавчий музей, озеро Синевир, ряд природних урочищ.

Юрій Бабічин, “Синій Вир”