Екс-мер Мукачева Василь Петьовка дбає про міську книгозбірню

Ще будучи кандидатом на посаду міського голови, В.В.Петьовка вигідно вирізнявся з поміж інших претендентів – розважливість, впевненість і, що важливо-готовність і можливість виконати обіцяне. В цьому я переконалась ще у 2000 р., коли Василь Васильович був обраний депутатом Закарпатської обласної ради – на моє звернення було відремонтовано одне з приміщень бібліотеки.
У 2003 р. відсутність бюджетного фінансування могло обернутися для бібліотеки відсутністю навіть мінімуму періодичних видань. Василь Васильович знову за власні кошти передплатив бібліотеці новинок на 5 тис. грн.. – слова цієї людини не розходяться з ділом.

Із 2005 року Василь Васильович Петьовка постійно проявляв інтерес до бібліотеки: за його ініціативи затверджена міська «Програма поповнення бібліотечних фондів» – щороку до 2008 року на книги і періодику виділялось до 30-50 тис. грн..) Одночасно виділялось на нові книги по 10 тис. грн.. до Всеукраїнського Дня бібліотек. Згодом прийнята «Програма інформатизації бібліотек». Вперше до Всеукраїнського дня бібліотек, Василь Васильович подарував бібліотеці 10 тисяч гривень і поїздку на Львівський книжковий фестиваль у 2006 р. І це стало традицією. Щороку до професійного свята бібліотекарів Василь Васильович, навіть вже будучи народним депутатом України, не забуває про міську книгозбірню – традиційні 10 тис. грн. на нові книги, грамоти та подарунки для бібліотекарів свідчать не просто про турботу про бібліотеку як одну з важливих складових загальноміської культури, а й розуміння значимості книги у навчанні, самоосвіті, розвитку мешканців міста, зокрема, молоді. Адже майбутнє як Мукачева, так і всієї держави – за грамотними, професіональними і відповідальними людьми.

До речі, вже впродовж 4-х років Василь Васильович, навіть перебуваючи в Києві дбає про потреби читачів бібліотеки – то подарує комп’ютери то кошти на нові книги. І ось нова ініціатива народного депутата – спонсорський дарунок бібліотеці – 10 тис. грн.. перераховано у видавництво «Знання» – і любителі читання можуть насолоджуватись новинками світових та українських видань.

Працівники централізованої бібліотечної системи і її читачі безмежно вдячні народному депутату України В.Петьовці за щедрий дар в такий важкий фінансовий період.

Ольга Стадник, директор ЦБС, Газета “Мукачево