На Закарпатті відзначили День працівника природно-заповідної справи

У середу, 7 липня, співробітники природно-заповідної справи Закарпаття відзначили своє професійне свято — День працівника природно-заповідної справи. Напередодні у НПП “Синевир” відбулися урочисті збори працівників установи.
Указ Президента України про відзначення професійного свята вийшов минулого року, а цьогоріч 7 липня святкувалося вперше. Загалом на сьогодні в Україні нараховуються 23 національні парки і 21 заповідник. Про це сказав директор НПП “Синевир” Іван Дербак за відкриття урочистостей. Він зазначив, що наш національний парк був створений в Україні третім і за результатами роботи має доволі непогані показники.

Голова профкому НПП “Синевир” Федір Матічин наголосив на важливості діяльності галузі природно-заповідної справи. Він закликав колег й надалі трудитися на благо довкілля і людей.

Іван Дербак і Федір Матічин привітали колег з професійним святом і відзначили подяками ряд працівників парку за сумлінну працю, професіоналізм, значний особистий внесок в охорону навколишнього природного середовища та з нагоди святкування Дня працівника природно-заповідної справи.

Лариса БУГИНА, провідний інженер з еколого-освітньої роботи НПП “Синевир”, “Верховина”