Закарпаття: На Міжгірщині негода стала причиною зсуву грунту

На Закарпатті в Міжгірському районі через значне перезволоження в приватному дворогосподарстві мешканця с. Присліп зафіксовано зсув ґрунту об’ємом близько 70 м.куб. Зсувний процес зупинився на відстані 6 метрів від житлового будинку. За даною ділянкою ведеться постійне спостереження.
Також у Міжгірському районі: річки та потічки зруйнували залізобетонний міст в с. Присліп (урочище Репзел). Районними службами життєзабезпечення вживаються заходи щодо відновлення під’їзду до 40 житлових будинків та сільського кладовища. У с. Завійка річка підмила майже 50 м дорожнього полотна. Проїзд автотранспорту на даній ділянці забезпечений.

На Рахівщині: у смт Ясіня на вул. Визволення підтоплені дві присадибні ділянки. В присілках Лопушанка та Стебний зруйновано 30м берегоукріплення та 3 дерев’яні пішохідні містки. У смт В.Бичків водами потічка Млинівка частково підтоплено вул. Шевченка. Особовий склад ППЧ-30 смт В.Бичків проводить укріплення його берега за допомогою мішків з піском.

У Тячівському районі: у с. Тарасівка підтоплено 20 дворогосподарств та пошкоджено 8 м дорожнього полотна дороги місцевого значення. У присілку Ваганино села Тарасівка – пошкоджено дорожнє полотно завдовжки близько 25 м автошляху місцевого значення. У с. Новоселиця підтоплено 15 дворогосподарств та пошкоджено близько 2200 м дорожнього полотна. У с. Нересниця, урочище Полянське, водою пошкоджено 40 м дорожнього полотна. Упродовж двох годин вода з підтоплених дворогосподарств зійшла. Пошкодженими залишаються 2273 м. дорожнього полотна автошляхів місцевого значення.

Інформація щодо наслідків негоди уточнюється. Аварійно-відновлювальні роботи здійснюють служби життєзабезпечення області.

Нагадаємо, упродовж 7-8 липня сильні зливи в Закарпатській області призвели до формування інтенсивних місцевих стоків. Через захаращеність потічків, придорожніх канав та кюветів відбулося підтоплення дворогосподарств в окремих населених пунктах області.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області