Закарпаття: На фестиваль “Рекітське сузір’я-2010” приїхали діти з 6 країн

У смт. Міжгір’я відбувся міжнародний фестиваль “Рекітське сузір’я-2010” під девізом “Створимо разом планету Добра”. Його учасниками були переможці відбіркових турів, міжнародних, обласних, всеукраїнських олімпіад та конкурсів не тільки України, а й багатьох держав світу, у т.ч. США, Росії, Литви, Естонії, Польщі, Франці тощо.
Змагалися вони у трьох вікових групах з різних номінацій: поезія, проза журналістика (художньо-публіцистичні жанри: замальовка, новела, художнє фото, малюнок, авторська пісня та сценічне виконання.

А починалось все в урочищі Тисовець на Коваликовому полі. Діюча в Рекітах з 2002 року громадська дитяча творча організація “Мала академія літератури і журналістики” (МАЛіЖ) започаткувала Міжнародний фестиваль юних поетів і прозаїків, митців фото, малюнка та авторської пісні “Рекітське сузір’я”. Форум отримав підтримку керівництва місцевої влади, а згодом і обласної та став традиційним.

Як розповів голова оргкомітету, ректор МАЛіЖки, заслужений журналіст України, відомий письменник Василь Тарчинець, надійними партнерами стали Державний Комітет телебачення та радіомовлення, облдержадміністрація та облрада, райдержадміністрація та райрада, Національне радіо України, радіопрограма “Кольоровий світ”, Закарпатська обласна державна телерадіокомпанія (канал “Тиса-1”), обласна організація “Союз Чорнобиль України», редакції окремих газет та журналів.

“РІО” за матеріалами Анни Романенчук із прес-служби Закарпатської обласної ради