Закарпаття зацікавлене у нових інвестпроектах із залученням грантових ресурсів Євросоюзу

У п’ятницю, 9 липня, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур провів зустріч з директором Євразійської міжнародної торгової палати Віталієм Кошелем. Йшлося про розробку нових інвестиційних проектів із залученням грантових ресурсів Євросоюзу.
Насамперед Віталій Кошель відзначив, що Закарпаття для закордонного інвестора є надзвичайно привабливим регіоном. Керівник палати повідомив, що Євразійська палата може допомогти в залученні нових інвестицій для реалізації проектів соціально-економічного розвитку Закарпаття. Зокрема, це проекти щодо підвищення конкурентоспроможності регіону, покращення умов для розвитку підприємництва, туризму. Також є кілька цікавих проектів в сфері енергозбереження. Одна з перших ініціатив Євразійської міжнародної торгової палати – відкриття в нашому краї представництва організації.

Представник обласної влади засвідчив готовність до співпраці.

– Область межує з чотирма країнами Євросоюзу, в нас розвинена інфраструктура, працюють потужні міжнародні корпорації. Нині значна увага приділяється покращенню бізнес-клімату, тому сподіваємося на притік нових інвестицій, – резюмував Качур.

Довідка

Євразійська Міжнародна Торгова Палата – громадська організація. Центральне представництво знаходиться в місті Прага. Одним з пріоритетних напрямків роботи є залучення інвестиції у різноманітні галузі економіки. Організація також контролює та адаптує проекти з метою отримання інвестицій. Представництва розташовані в азіатських країнах (Індія, ОАЕ, Бахрейн) у ЄС (Люксембург, Бельгія, Польща, Румунія, Болгарія, Іспанія, Німеччина) та країнах СНД (Україна, Росія, Латвія, Білорусія, Казахстан, Молдова).

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації