Закарпаття: Для всіх іногородніх студентів місць у гуртожитках УжНУ не вистачить

Директор студмістечка Ужгородського національного університету Сергій Соловйов розповів про готовність гуртожитків до поселення студентів.
– Сергію Григоровичу, чи готові гуртожитки прийняти студентів?

– В цілому ми готові до поселення студентів.  Окрім основних робіт по підготовці наших гуртожитків, плануємо ще зробити санітарну побілку усіх санвузлів та кухонь. А якщо будуть кошти, то ще й пофарбувати підлоги у гуртожитках № 2 та №3. На більший ремонт у нас немає, на жаль, коштів, до прикладу, змінити покрівлю тощо. Але всеодно, студенти, коли заселяються, самі облаштовуються до своїх смаків.

– Цьогоріч процедура заселення зміниться?

– До нас прилучається молодь зі студентського самоврядування, які будуть брати участь у процедурі поселення та розподілення місць.

– З якими проблемами  найчастіше стикаєтесь у роботі?

– Звичайно, не завжди вистачає фінансування. Я маю бажання зробити у гуртожитках дуже багато, але нестача коштів дає про себе знати, адже наш вуз фінансує 90 відсотків витрат на утримання гуртожитків, і лише інші 10 відсотків надходять централізовано, з Міністерства. Інша проблема – у нас мешкає 2184 студенти, але всеодно ми не можемо забезпечити усіх гуртожитком. І це не лише наше, а й всеукраїнське питання. До слова, в одному з вузівських гуртожитків Харкова в одній кімнаті мешкають по дев’ятеро чоловік! Тоді як у нас – не більше 4-5 чоловік.

– Кого зі студентів заселятимете у першу чергу?

– Спочатку заселимо студентів  пільгових категорій: сиріт, інвалідів I -III категорій, студентів чорнобильців I-V категорій, студентів-напівсиріт, з багатодітних сімей, бюджетної форми навчання, а також студентів, які мешкають у віддалених районах області та України. Поселення першокурсників у нас відбудеться, згідно з наказом ректора, 30-31 серпня. Решту категорій студентів першого курсу будемо поселяти за наявності вільних місць після 10 вересня цього року. Більше інформації – у наказі ректора.

Прес-служба УжНУ