На Закарпатті “Сильна Україна” допомогла студентам провести змагання, святкування і студентські вибори

Закарпатська обласна організація політичної партії “Сильна Україна” допомогла студентам з 10 внз області провести Закарпатський регіональний етап мульти-фестивалю “Студентська республіка”, який відбувся в урочищі “Дубки” Ужгородського району.
Для участі у фестивалі зареєструвалися 10 команд із 10 внз області, тобто понад 350 студентів. Протягом фестивальних днів вони беруть участь у насиченій програмі, до якої увійшли як інтелектуальні, так і спортивні та розважальні заходи. Студентська республіка включала понад 15 різних суб-фестивалів. Студенти змагалися у брейн-ринзі, інтелектуально-розважальній грі “Мафія”. Взявши до уваги досвід минулих років, організатори, за словами президента обласної федерації баскетболу та стритболу Ростислава Буланова, збільшили кількість спортивних турнірів, серед яких тепер — карпатський гольф, петанк, спідмінтон, крикет, ходіння на ходулях, дартс, пейнтбол, стріляння з рогаток, метання ножів, водний футбол, армреслінг і навіть… “гастрономічні” види спорту. До слова, вживати алкоголь було заборонено.

Студентська республіка існувала як окрема держава, мала свої закони, владу, кордони і навіть валюту (студіки). Крім того, кандидати на посаду студентського мера проводили повноцінну виборчу кампанію, агітацію, брали участь у дебатах. На противагу минулорічному досвіду, коли ця посада фактично була номінативною, новообраний мер повинен буде вести перемовини з реальною владою обласної і міської рад, лобіювати інтереси закарпатського студентства.

Усі учасники Студентської республіки застраховані і забезпечені харчуванням. Переможці інтелектуальних конкурсів отримали подарунки від “Сильної України”.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії “Сильна Україна”