Закарпаття: Обласна рада на Програму з реалізації природоохоронних заходів виділила 3,5 млн. грн.

У Закарпатській області на Програму з реалізації природоохоронних заходів цього року буде витрачено 3,5 млн грн. Відповідне рішення ухвалили депутати Закарпатської обласної ради.
Згідно з рішенням, на заходи програми передбачено освоїти 3,5 млн грн. Фінансування здійснюватиметься з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у межах надходження коштів до фонду 2010 року та залишків коштів минулого року.

Зокрема, на проведення заходів із забезпечення екологічно безпечного зберігання та знешкодження непридатних хімічних засобів захисту рослин планується використати 2 млн грн. На запровадження та забезпечення функціонування системи моніторингу навколишнього середовища – 350 тис. грн. На розробку та ведення земельного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду на території шістьох районів Закарпаття – 90 тис. грн.

Крім того, 92 тис. грн буде виділено на виготовлення проекту організації території регіонального ландшафтного парку “Притисянський”, ще 314 тис. грн. – на розробку проекту організації та встановлення меж території національного природного парку “Синевир”.

УНІАН