Закарпаття: Розквартирована у Мукачеві 128 гвардійська механізована бригада святкує 88-му річницю створення

88-му річницю створення святкує 128 гвардійська механізована Туркестансько-Закарпатська двічі Червонопрапорна бригада, що дислокується в Мукачеві. У понеділок, 12 липня, зі святом військовослужбовців привітав і керівник області Олександр Ледида.
128 механізована бригада створена 12 липня 1922 року в нинішньому Ашхабаді. Мужність та героїзм її полки проявили в багатьох боях, зокрема, і під час Великої Вітчизняної війни. У 1944 році дивізія брала участь у визволенні Закарпаття. З того часу частини дивізії розташовуються у нашому краї. За ці роки військовослужбовці, розповідає командир бригади Петро Ромигайло, не раз допомагали мешканцям краю у ліквідації наслідків стихійних лих:

– Ми постійно надаємо допомогу закарпатцям. Упродовж кількох останніх років допомагали й Івано-Франківській області  ліквідовувати паводок. Направили туди 700 чоловік, близько 300 одиниць техніки. Зараз надаємо допомогу технікою Чернівецькій області.

Очільник краю оглянув гордість військової частини – бойові машини. Їх у дивізії більше півтори тисячі. Також голова облдержадміністрації відвідав тутешній музей бойової слави. Олександр Ледида висловив переконання у дієвих реформах Збройних Сил України та покращенні матеріально-технічного забезпечення армії:

– Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Президент України чітко визначив, що нам потрібна боєздатна, професійна армія. Тому, переконаний, буде серйозне реформування, покращення матеріального стану, в тому числі забезпечення житлом військовослужбовців.

Відтак керівник Закарпаття вручив військовослужбовцям грамоти обласної державної адміністрації та цінні подарунки.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації