Закарпаття: За неоформлених працівників будкомпанії доведеться сплатити понад 2 млн.грн.

При спільному вжитті заходів підрозділів оподаткування фізичних осіб області та податкової міліції області податкових органів Закарпатської області в рамках відкритої кримінальної справи було проведено невиїзну документальну перевірку будівельної компанії у формі товариства з обмеженою відповідальністю. У ході проведення оперативних заходів працівниками податкової міліції було проведено вилучення «тіньової» бухгалтерії.
При проведенні перевірки встановлено, що товариством проводилося будівництво житлових будинків у м.Ужгороді, облаштування санаторного комплексу та будівництво лікувального і спального корпусів одного з відомих закарпатських санаторіїв,  а також будівництво супермаркету в Ужгороді.

Для виконання будівельних робіт на підприємстві офіційно працювало в середньому 60–70 найманих працівників, яким згідно тіньової бухгалтерії на підприємстві проводились додаткові виплати до заробітної плати, які в офіційному бухгалтерському обліку не обліковувались. Сума встановлених додаткових виплат до заробітної плати найманих працівників за період перевірки складає майже 2 млн.грн., внаслідок чого донараховано податку з доходів фізичних осіб майже 300 тис.грн.

Також оперативними заходами встановлено, що для виконання будівельних робіт залучалися громадяни, які як наймані працівники підприємства не оформлялися і трудові договори з якими не укладалися. З такими громадянами були укладені цивільно–правові договори на виконання робіт (надання послуг).  За період, який перевірявся, в середньому залучалось біля 50 осіб, яким проводились виплати  згідно цивільно – правових договорів за виконані роботи (надані послуги), які в офіційному бухгалтерському обліку не обліковано, а отже не включено до суми місячного оподаткованого доходу громадянина за виконання умов трудового договору та відповідно не оподатковано. Встановлена сума виплат громадянам  згідно цивільно – правових договорів за виконані роботи (надані послуги) склала понад 2,6 млн.грн., перевіркою донараховано суму податку з доходів фізичних осіб з таких виплат – понад 390 тис.грн.

Всього перевіркою будівельної компанії донараховано податку з доходів фізичних осіб майже 690 тис.грн., а разом з фінансовими санкціями товариству доведеться сплатити майже 2,1 млн. грн. А на підприємство ще чекає перевірка управління Пенсійного фонду…

За матеріалами управління оподаткування фізичних осіб ДПА України у Закарпатській області