Держспоживстандарт стверджує, що продукція ТОВ “Хіпп-Ужгород” не відповідала вимогам споживчого маркування

Держспоживстандарт України за перше півріччя 2010 року забракував 36% перевіреного дитячого харчування, повідомляє прес-служба відомства у вівторок.
“Протягом I півріччя 2010 року в торговій мережі було перевірено більше 64 тонн дитячого харчування різних виробників. Забраковано і знято з реалізації 23 тонни, що складає 36% перевіреної кількості”, – наголошується в повідомленні.

У Держспоживстандарті звертають увагу, що бракувалася і знімалася з реалізації продукція різних виробників.

Продукти дитячого харчування бракувалися і знімалися з реалізації через відсутність супровідних документів щодо якості і безпеки (відсутність реєстраційних номерів сертифікатів відповідності) – 75%; відсутність необхідної, доступної, достовірної і своєчасної інформації про товар – 14%; простроченого терміну придатності – 1%; невідповідності вимогам нормативних документів – 13%.

Крім того, Держспоживстандарт перевірив продукцію дитячого харчування на 31-му підприємстві, що займається виробництвом дитячого харчування і його оптовою торгівлею, на загальну суму понад 300 тис. грн. Перевірялися дитячі суміші, в т.ч. молочні, консерви фруктові і овочеві (соки і пюре), консерви м'ясні гомогенизовані, сухі каші.

“З 7 перевірених підприємств-виробників продукції дитячого харчування порушення було виявлено на 1 підприємстві (ТОВ “Хіпп-Ужгород”, Закарпатська область). Продукція не відповідала вимогам споживчого маркування. Не було встановлено порушень за наслідками перевірок 2 єдиних українських виробників дитячих сумішей ОАО “Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів” (Полтавська обл.) І ВАТ “Балтський молочноконсервний комбінат дитячих продуктів” (Одеська обл.)”, – йдеться в повідомленні.

У Держспоживстандарті також відзначають, що з 24 підприємств, що займаються оптовою торгівлею продукції дитячого харчування на 18 встановлені порушення, забраковано 89% продукції імпортного виробництва.

“Інтерфакс-Україна”