Олександр Шумський: “Інтернет — фашизм, якому не вистачає біснуватого фюрера”

Відомий православний священик, клірик московського храму Святителя Миколая у Хамовниках Олександр Шумський заявив, що інтернет – це свавілля, беззаконня, перш за все, в духовно-моральному відношенні. Священник бачить у Всесвітній павутині лібералістичний фашизм.
“У цього фашизму немає свого Берліна, свого біснуватого фюрера, немає єдиного центру, немає однієї вертикалі, яку можна було б знищити. І в цьому вся проблема, в цьому весь жах сучасного стану”, – пише Шумський.

Священнослужитель, який має вчений ступінь кандидата педагогічних наук і є членом Союзу письменників Росії, закликав ввести в Мережі найсуворішу цензуру.

Священик звинувачує інтернет практично у всіх смертних гріхах – знищенні особистісті, сім’ї, руйнуванні дитинства.

“На сповіді я регулярно чую такі зізнання:” батюшка, дивлюся порносайти… батюшка, став спілкуватися з однокласниками в соціальній мережі і втратив сім’ю, дружина пішла, що робити? “Дитина сідає перед монітором комп’ютера, щоб готуватися до здачі ЄДІ, а йому то праворуч, то ліворуч тицяють в обличчя всілякі гидоти, і ніякі фільтри не допомагають. Можна сміливо говорити: інтернет, наче злий чарівник, вкрав дитинство у наших дітей “, – обурюється служитель Церкви.

Дістається від священика й мережевому сленгу, який “знищує російську мову”, а разом з ним і “здатність сприймати і розуміти високу культуру, без якої неможливий ніякий розвиток, неможлива ніяка модернізація, настільки декларована сьогодні”.

Інтернет, на думку священика, мало того, що є аморальним, – він зазіхає на святе: “Фатальна помилка прогресистського мислення полягає в тому, що сенс життя, в даному випадку інтернет, проголошуеться його метою. З цієї підміни починаються всі революції, які намагаються повалити Бога”.

“Будь-який серйозний учений знає, що всі складні системи, а інтернет – складна система, вельми ненадійні. Є безліч чинників, які взмозі здути цю систему, як пушинку з долоні. Прилетить, наприклад, несподівано якась комета і своїм мишачим космічним хвостиком скине зі столу цивілізації золоте яєчко інтернету. І доведеться нам розгадувати таємницю перуанського кришталевого черепа”, – зазначає священник.

Також священник робить великий акцент на тому, шо парафіяни церкви переглядають порносайти і наводить декілька варіантів боротьби з порнографією в мережі.

“Інквізиція, не інквізиція, а якщо б тих, хто розміщує на інтернет-сайтах дитячу та іншу порнографію, ловили і нещадно, як зачумлених щурів, ліквідували, а потім в інтернеті розміщували б щоденно списки знищених негідників, то було б це чудово та ефективно. Уявіть, наприклад, таке інтернет-повідомлення: “Піаніст П. за розповсюдження дитячої порнографії і спокушання малолітніх страчений”. Хіба б ви не пораділи такій звістці?! ” – заявив Олександр Шумський.

За словами святого отця, до Царя небесного інтернет-чудовиську не добратися – кабелі короткі. А от для земної влади цей монстр представляє реальну небезпеку.