Угорський Посол Андраш Баршонь здійснив прощальний візит на Закарпаття

У четвер, 15 липня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Угорської Республіки в Україні Андрашем Баршонем. На зустрічі також був присутній заступник Генерального консула Угорської Республіки в Ужгороді Томаш Віціан.
Повноваження Андраша Баршоня закінчуються 31 липня 2010 року, тож це був прощальний офіційний візит на Закарпаття Надзвичайного і Повноважного Посла Угорщини в Україні. У розмові з керівником краю Олександром Ледидою пан Баршонь висловив впевненість, що партнерські стосунки України та Угорщини розвиватимуться так само ефективно, приносячи економічну та культурну користь обом державам:

– Впевнений, вже в найближчому майбутньому ми забудемо про кордони. Скасування візового режиму з Україною підтримують багато країн-членів Євросоюзу. Хоча мої повноваження закінчуються, прощаюся лише офіційно. На Закарпатті я знайшов для себе надійних партнерів та щирих друзів, тож приїздити сюди завжди приємно.

– Ви завжди будете для краю бажаним гостем. А, зважаючи на те, що майже 12 відсотків жителів Закарпаття – угорці, почуватимете себе як удома, – зауважив очільник області Олександр Ледида.

Нагадаємо, Андраш Баршонь займає посаду Надзвичайного і Повноважного Посла Угорської Республіки в Україні з лютого 2007 року, зробив чимало для розвитку та укріплення українсько-угорських взаємин.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації