В Ужгороді фальшивого міліціонера засудили за шахрайство

Понад два місяці тому в Ужгороді було затримано афериста, котрий видавав себе за високопоставленого чиновника з різних правоохоронних структур і за грошову винагороду влаштовував довірливих „клієнтів” на роботу. Тоді прокуратура порушила відносно цього 37-річного Михайла Ш. з Мукачева кримінальну справу за ознакою злочинів ст. 353 та ст. 190 ч.2 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи та шахрайство).
За інформацією  заступника начальника управління-начальника відділу нагляду за додержанням закону при  провадженні дізнання та досудового слідства органами внутрішніх справ прокуратури області Івана ПОСОЛЕНИКА, нещодавно прокуратурою Закарпатської області було затверджено обвинувальний висновок по цій справі та направлено її на розгляд суду.

Розслідуванням встановлено, що наприкінці березня аферист Михайло Ш. зателефонував до чергової частини Ужгородського МУ УМВС і  представився одним із заступників начальника ГУ МВС України в Закарпатській області. Копіюючи голос начальника, Михайло владним голосом дав розпорядження одному з працівників міського управління міліції доставити у визначене місце респектабельного представника ромської народності, нібито для участі у зборах делегації представників держаних органів вади.

Респектабельний ром був оперативно знайдений, після чого дільничний інспектор, не підозрюючи про те, що начальник „липовий”, вислуховував телефоном подальші інструкції від лжезаступника начальника ГУ МВС. Останній наказав інспектору доставити рома в Мукачево у названий готель і залишити його там, що звиклий до безпрекословного виконання вказівок начальства інспектор і зробив.

Потім, аферист почав „обробляти” рома, якому представився міністром внутрішніх справ України і наказав його охороняти. Своєму „охоронцю” аферист запропонував роботу в органах внутрішніх справ і під цим приводом  виманив у рома 2 тис. грн. На прощання “міністр” пообіцяв до кінця дня подзвонити щодо роботи в міліції, після чого зник у невідомому напрямку.

Не дочекавшись ніякого дзвінка ром зрозумів, що його обдурили і звернувся із відповідною заявою до правоохоронних органів. Невдовзі Михайла зловили, порушили кримінальну справу та тримали до суду у слідчому ізоляторі.

Днями суд розглянув справу Михайла, якого визнано винним у шахрайстві та самовільному присвоєнні владних повноважень або звання службової особи.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області