Закарпаття: У Хусті урочисто підписали три грантові угоди Програми “Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна”

У рамках транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2007-2013 рр., яка реалізується з 2007 по 2013 рр., в залі засідань Хустської РДА 14 липня 2010 р. відбулося підписання перших 3 із 47 грантових контрактів проектів-переможців та прес-конференція.
У цьому поважному форумі взяли участь представники Спільного Органу Управління та Спільного Технічного Секретаріату Програми, Закарпатської облради та ОДА, Хустської райради та РДА, а також проектів – переможців.

Привітав учасників зібрання заступник голови облради Василь Брензович. Він привітав усіх причетних до створення і реалізації даного та інших проектів, усіх учасників зібрання та побажав творчої наснаги, нових успіхів у важливій діяльності в ім”я зміцнення взаємозв”язків, добросусідства і розквіту наших регіонів і наших держав.

У числі трьох проектів – переможців такі: ” Розробка документів для створення транскордонного індустріального парку з елементами логістики “Берег-Карпати”, “Біоенергетика Карпат”, “Європейська колиска”.

Мета першого проекту – покращення бізнес-інфраструктури для поглиблення розвитку та транскордонної співпраці суб”єктів МСБ України та Угорщини.

Ціль другого – підвищення рівня біомаси розвитку енергетики в українсько-словацьких околицях.

Особливу увагу викликав третій проект з символічною назвою “Європейська колиска”, покликаний сприяти зниженню рівня дитячої ( до 1 року) смертності та дитячої інвалідності по транскордонній території Угорщини та України.

На прес-конференції презентували цікаві проекти Програми Сусідства: Андраш Барані, Володимир Чіпак, Євген Лукша, Оксана Федорович, Щоліта Гедьо, Михайло Бізіля, Богдан Білик та ін.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада