На Закарпатті молодий хлопець згвалтував 74-річну матір своєї знайомої

74-річна пенсіонерка одного із сіл Мукачівщини Закарпатської області не збиралася спершу нікому розповідати, який сором змушена була пережити на схилі літ.
Десь підсвідомо жінка розуміла, що стала жертвою самотнього і невлаштованого життя своєї дочки. Молодиці явно не щастило знайти того єдиного супутника, але вона не покидала надії поліпшити своє життя.. Останнім часом, наприклад, зав’язала дружбу з місцевим 24-річним хлопцем, набагато молодшим за неї. У цьому, зрештою, нічого поганого б не було, якби… Молодий чоловік полюбляв зазирнути у чарку, а коли випивав, ставав, як то кажуть, неконтрольованим.

Недавно  він знову допізна засідав у місцевих  пивних закладах зі своїми друзями. Далі йому, очевидно, закортіло гострих відчуттів і, добряче п”яненький, хлопець подався до своєї знайомої за звичною адресою. Не знати, чи стукав пізній гість, чи відразу відважився увійти.  Відомо лише, що зухвалець виламав замок на вхідних дверях і проникнув усередину помешкання. У хаті він насамперед наткнувся на  перелякану до смерті бабусю. Певно, чимала доза випитого спиртного геть чисто затьмарила йому розум, бо молодий негідник накинувся на стареньку, заткнув її рота кляпом, аби не кричала, і зґвалтував її. Дочка пенсіонерки спала у сусідній кімнаті і навіть не підозрювала, що її приятель чинить за стіною таке безчинство зі старенькою.

Тільки зранку жінка звернула увагу на те, що в кімнаті її матері речі дивним чином перекинуті, ніби тут хтось уночі боровся, а сама пенсіонерка перебувала у якомусь пригніченому стані. У душу закралися недобрі передчуття, тому молода господиня стала розпитувати маму, що сталося тієї ночі. Потерпіла довго сумнівалася, перш ніж відважитися — розповісти про свої нічні пригоди чи ні. Йшлося  ж про друга її дочки. Почуте настільки вразило молоду жінку, що вона, не вагаючись, подалася до місцевих працівників міліції.

Зухвальця довго шукати не довелося. Як і сподівалися правоохоронці, той продовжував бенкетувати в одному із сільських кафе. Видно, спогади про нічні розваги ще були надто свіжими у його скаламученій алкоголем пам”яті, бо зловмисник навіть не збирався відпиратися, а майже відразу зізнався у скоєному. Пояснення своєму вчинкові знайшов більш ніж “логічне” – стверджував, буцімто давно не мав статевих стосунків, тому й вирішив задовольнити свої бажання у будь-який спосіб.

Хотілося б сподіватися, що кривдник понесе заслужене покарання. Але досвід переконує: частина справ, пов”язаних із зґвалтуванням чомусь до суду не доходить. Зловмисники, здогадуючись, що їх чекає за ґратами і як з такими  поводяться самі “зеки”, шукають “підходи” до потерпілих, аби уникнути покарання. Тому не буде анітрохи дивним, якщо згодом пенсіонерка відмовлятиметься від своїх попередніх слів в ім”я “порятунку” молодого життя, як це було уже не раз…

Ігор Стефанець, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області