На Закарпатті жертви віддали нападникам мобільник і 3 тисячі гривень

Молоді хлопці із Мукачева, віком від 19 до 25 років, відпочивали в одному з нічних закладів міста. Ніхто й не здогадувався, що вони замислили лихе. Мукачівці, попередньо змовившись між собою, не просто розслаблялися за кухлем пива в кав’ярні, а вичікували своїх потенційних жертв. Коли двоє добряче напідпитку відвідувачів кафе знову замовили собі спиртне, четверо молодиків почали діяти за планом.
Спочатку хлопці підсіли до цих чоловіків, зав’язали з ними розмову і нахабно замовили за їхній рахунок й собі алкогольний напій. Правда, така зухвалість не насторожила щедрих і вже добряче сп’янілих чоловіків. Так, мило бесідуючи, вони просиділи годинку-другу, а далі викликали таксі, і вже всі шестеро сіли в машину – шукати інші нічні заклади. Під’їхавши до одного з ресторанів Мукачева, що в центральній частині міста, нічні гуляки зупинили таксі і вийшли з машини. Це була третя година. У таку пору на вулицях міста – ні душі. Саме на це й розраховували зловмисники.

Щойно таксі зникло за рогом, хлопці накинулися на чоловіків з кулаками, вимагаючи віддати гроші, мобільні телефони та інші цінні речі. З переполоху ті не зрозуміли, що з ними коїться. А молоді мукачівці, як з’ясувалося пізніше, були всі раніше судимі за тяжкі злочини. Тому не зупинялися ні перед чим у досягненні своєї мети. Побили чоловіків ледь не до півсмерті. Один з потерпілих віддав їм свій «мобільник», оскільки більше нічого цінного не мав. Інший «поділився» трьома тисячами гривень. Але й це не зупинило нахаб. Вони відібрали у чоловіка ще й банківську картку. Під тиском погроз про фізичну розправу змусили назвати пін-код. Правда, грабіжники засумнівалися у правдивості слів власника цієї картки. Один з них залишився пильнувати, аби жертва не втекла, троє інших подалися до найближчого банкомату. Пін-код справді виявився несправжнім. Це ще більше розлютило молодиків. Повернувшись, злочинці продовжили знущатися над чоловіком, доки той не назвав дійсний код банківської картки. Знявши з рахунку 1800 грн., зловмисники розділили гроші між собою і зникли.

Тільки-но про розбійний напад стало відомо правоохоронцям Мукачівського МВ ГУМВС України в Закарпатській області, вони негайно приступили до пошуку грабіжників. Наступного дня їх розшукали і затримали. Наразі триває досудове слідство за порушеною кримінальною справою. Зловмисникам загрожує позбавлення волі від 7 до 10 років.

Правоохоронці припускають, що це не єдиний грабіж в активі цих зухвальців. Скоріш за все, люди побоювалися звертатись у міліцію.

Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ ГУМВС України в Закарпатській області