Секрет щасливого шлюбу: 15 факторів, які ведуть до розлучення

На міцність взаємовідносин впливають десятки чинників, починаючи з віку і національності партнерів і закінчуючи рівнем тестостерону у чоловіка.

В чому полягає секрет щасливого шлюбу? Секрет щасливого шлюбу спробувала розкрити журналістка і письменниця Аннелі Руфус. Вона підрахувала, які чинники і з якою ймовірністю можуть обумовити розлучення.

На міцність взаємовідносин, на її думку, впливають десятки чинників, починаючи з віку і національності партнерів і закінчуючи рівнем тестостерону у чоловіка.

Говорячи про отримані результати, Руфус відзначає, що перераховані нижче факти допомагають по-іншому поглянути на відносини між чоловіками і жінками.

На її думку, причини розлучення можуть бути найрізноманітніші – від статі дітей до раси партнерів, рівня тестостерону та стану здоров’я. Ймовірність розпаду шлюбу можна підрахувати і за непрямими ознаками – наприклад, чи посміхалася людина в дитинстві під час фотографування. Якщо так, ймовірність розлучення нижче, якщо ні – вище.

Повний список 15 чинників, що впливають на розлучення.

1. Жінки, які вийшли заміж до 18 років, можуть з вірогідністю 48% розлучитися протягом перших 10 років шлюбу.

2. У разі, якщо жінка хоче дитину більше, ніж чоловік, їх шлюби руйнуються вдвічі частіше, ніж шлюби пар, які прийшли до згоди в питанні дітонародження.

3. Ймовірність розлучення в сім’ї з двома синами становить 36,9%, однак якщо подружжя виховує двох дочок, ризик розлучення збільшується і становить 43,1%.

4. Чоловік з високим рівнем тестостерону має на 43% більше шансів розлучитися, ніж чоловіки з низьким рівнем вмісту гормону в крові.

5. Батьки гіперактивних дітей розводяться набагато частіше, ніж батьки спокійних дітей.

6. Пари, в яких хтось раніше співмешкав з ким-небудь ще, приблизно в два рази частіше розлучаються, ніж ті пари, учасники яких до шлюбу ні з ким не жили разом.

7. Рідко вдається створити міцну сім’ю людям, які не посміхаються на своїх дитячих фотографіях.

8. Якщо плід загинув після 20-го тижня вагітності, якщо дитина народилася мертвою або померла незабаром після народження, ймовірність розлучення на 40% вище, ніж якщо дитина вижила.

9. Якщо жінка хвора на рак або розсіяний склероз, її шлюб розпадеться з імовірністю, у шість разів більше, ніж ймовірність розлучення при отриманні такого діагнозу чоловіком.

10. Біла жінка, яка розлучилася з чоловіком, але поки не оформила з ним розлучення, з вірогідністю в 98% розлучиться з ним остаточно протягом перших шести років після припинення спільного життя. Для жінки іспанського (латиноамериканського) походження така ймовірність становить 80%, а для негритянки – 72%.

11. Танцюристи і хореографи розлучаються з вірогідністю в 43,05%, а у математиків ступінь цієї небезпеки становить усього 19,15%. У дресирувальників – 22,5%.

12. Фермерам розлучення загрожує з імовірністю лише в 7,63%, інженерам-ядерникам – в 7,29%, оптометристам – всього в 4,01%.

13. У разі, якщо хтось переніс ушкодження мозку, ймовірність розлучення – 17%.

14. У негрітянок перший шлюб розпадається протягом 10 років з вірогідністю в 47%, у жінок іспанського (латиноамериканського) походження – в 34%, у білих – 32%, у жінок азіатського походження – 20%.

15. У жінки, яка проходить дійсну військову службу, ймовірність розлучення на 25% вище, ніж у чоловіка-військовослужбовця.

tsn.ua