Закарпаття: У Міжгір’ї міліція вилучила з “Ниви” пістолет іноземного виробництва

Старший інспектор дорожньо-патрульної служби з  обслуговування Міжгірського району Закарпатської області  Сергій Бугина, котрий ніс службу на вул. Возз’єднання в райцентрі звернув увагу на водія автомобіля  “Нива”.  Щось у його поведінці видалося стражеві порядку підозрілим. Водій на вимогу правоохоронця пригальмував, але став поводитися досить агресивно,  мовляв:  чому ти мене зупинив, що від мене потрібно?

Працівник державтоінспекції попросив показати документи на авто та водійські права.

Поки невдоволений водій  шукав потрібні папери, пильний погляд  міліціонера  зупинився на талоні технічного огляду, котрий аж вицвів за вітровим склом.  Наступне його прохання дати для перевірки цей талон просто вивів автовласника із себе.

– Я тобі тих талонів випишу багато,  — підвищеним тоном заявив Василь (так звати водія).

Ця фраза якось  насторожила працівника ДАІ,  він  зателефонував керівнику свого  підрозділу Русланові Лихтею, а також у чергову частину райвідділу. Туди відразу  виїхала слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку, прибуло  й керівництво райвідділу. Поява оперативників змусила здорованя занервувати.  Як з’ясувалося пізніше, хвилюватися було чого.  Під час огляду автомобіля всередині водійського сидіння правоохоронці знайшли пістолет для відстрілу гумовими кулями іноземного виробництва та  64 патрони до нього.  У великому портмоне працівники міліції виявили та вилучили чотири талони технічного огляду на 2011 рік та  п’ять талонів на 2012 рік. Подальшу розмову з підозрюваним міліціонери вирішили провести вже у міліцейському кабінеті.

Василь, зрозуміло,  став розповідати  різні  небилиці, мовляв:  пістолет та набої до нього йому нібито подарували. От тільки хто? Про  це він мовчить. Не зміг затриманий пояснити походження  талонів технічного огляду, котрі, до слова, є документами суворої звітності.

— Варто сказати, що Василь (котрий є приватним підприємцем)  торік також  потрапляв у поле зору працівників міліції,  — розповідає начальник Міжгірського райвідділу ГУМВС України в Закарпатській області  Людвіг Файт. — Отож і цього разу  попався не  випадково. До слова, жодних документів на зброю у підозрюваного не було. Наразі  наші працівники встановлюють канал надходження цієї  “іграшки”. Вилучені талони відправлені на експертизу, котра повинна встановити їхню справжність. Перевіряємо також,  чи  Василь вже встиг реалізувати їх. Поки що підозрюваний клеїть  “дурника”, але  зібрані факти, сподіваємося,  розставлять все на свої місця. Вирішується питання про порушення кримінальної справи.

Іван ЛАДЖУН, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області