Закарпаття посідає 22 місце у державі за рівнем розвитку тваринництва

За словами аграріїв Закарпаття, цього року в регіоні спостерігається спад у тваринництві. Нині область посідає 22 сходинку в державі за рівнем розвитку цієї галузі.
Поголів’я великої рогатої худоби скоротилося майже на 9%. Дещо зменшилося поголів’я свиней, овець та курей. Це, у свою чергу, негативно вплинуло й на виробництво м’яса. Проте в Закарпатській облдержадміністрації вказують і на позитиви – нещодавно було ухвалено обласну програму розвитку та підтримки тваринництва і птахівництва на 2010-2015 рр. У ній розроблено механізми, які можуть дієво вплинути на стан справ у галузі.

Начальник Головного управління агропромислового розвитку Іван Паук повідомив, що на її фінансування передбачається виділити близько 8 млн грн. Мета програми – забезпечення продовольчої безпеки регіону. Серед основних завдань – збільшення чисельності поголів’я корів, курей-несучок, збереження наявного поголів’я кролематок і конематок.

До 2015 року планується збільшити поголів’я великої рогатої худоби до 208 тисяч, свиней – до 404 тисяч, довести обсяги валового виробництва м’яса до 115 тис. тонн, молока – до 4 209 тис. тонн.

УКРІНФОРМ