“Закарпатагроліс” боргує своїм працівникам 126 тисяч гривень заробітної плати

У вівторок, 20 липня, заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур провів засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати зарплати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу.
Цього разу на засідання комісії були запрошені керівники підприємств, де існує борг із зарплат. Так, обласне комунальне підприємство “Закарпаттятеплокомуненерго”, в тому числі шість його філій заборгувало своїм працівникам майже 250 тисяч гривень. Нині структура перебуває в стадії ліквідації, тому єдина можливість позбутися боргів – продаж об”єктів. Зокрема будівель колишніх котелень у Вишкові, Іршаві, Берегові, адмінбудівлі в Ужгороді.

Виконувач обов’язків директора комунального підприємства “Фармація” Василь Боднар доповідав про стан погашення зарплатних боргів. Три підпорядковані структури – Міжгірська, Великоберезнянська та Перечинська  центральні районні аптеки не виплатили відповідно 69, 12,4 та 22,3 тисячі гривень зарплатні. Аптеки на сьогоднішній день практично не працюють. Як варіант вирішення проблеми, керівник підприємства пропонує здати в оренду приміщення, які не використовуються. За рахунок орендної плати і можна буде покращити фінансовий стан підприємства.

Більше 126 тисяч гривень боргують 5 філій державного спеціалізованого агропромислового підприємства “Закарпатагроліс”. Лише у червні заборгованість із зарплати зросла на третину. До пенсійного фонду недоїмка становить більше 1,2 мільйона гривень. Іван Котрубач, керівник структури, повідомив, що підприємство подало документи на оформлення банкрутства. Згідно мирової угоди всі наявні борги буде реструктуризовано. Також директор підприємства пообіцяв, що нові зарплатні борги не з”являтимуться.

165 тисяч до пенсійного фонду боргують 4 підприємства, які підпорядковані ЗАТ “Закарпаттурист”. Фінансовий стан структури можна поправити, залучивши підприємства до оздоровчої кампанії тощо.

– Необхідно задіяти всі ресурси, щоби спільними зусиллями врегулювати проблему. Є моменти, коли ситуацію треба жорстко контролювати, адже заборгованість – соціально болюче питання, – відзначив Іван Качур.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА