Закарпаття: Екс-президент вкотре підкорив Говерлу

Чергове сходження на найвищу точку українських Карпат з нагоди 20-річчя проголошення Декларації про державний суверенітет України цьогоріч здійснив колишній Президент України Віктор Ющенко зі своїми однопартійцями і прихильниками, а також обласні делегації, серед яких – Черкаська, у складі якої був екс-губернатор Олександр Черевко та журналісти обласних ЗМІ, зокрема й кореспондент “Прес-Центру”.

Віктора Ющенка супроводжували екс-глава СБУ Валентин Наливайченко, активісти “Нашої України” Іван Васюник, Євген Гірник, Микола Оніщук, Володимир В’язівський, Зиновій Шкутяк.

Колишній Глава Держави наголосив, що найголовнішим досягненням сьогодення для нього є свобода. За його словами, люди, які піднялися на Говерлу, – не просто туристи, а патріоти, які шанують одне з найбільших національних свят нашої країни. “Я переконаний, що події, які сьогодні відбуваються в країні, призначені для висновків українців”, – додав він.

– Для Віктора Ющенка це сходження було 36-им. За таку енергійність і стійкість він заслуговує на звання національного героя! – сказав один з представників черкаської делегації після сходження на гору.

Відзначився і екс-губернатор Черкащини Олександр Черевко: цьогоріч він підкорив Говерлу вдесяте.

– Сходження на Говерлу підкреслює нашу незалежність, – говорить Олександр Володимирович. – Я горджуся тим, що Черкащина завжди представлена тут гарною групою. Безумовно, це випробування, яке зміцнює і додає впевненості у власному житті, житті суспільства і країни. Думаю, що тут немає жодної нещасливої людини на цю мить, тому що той, хто піднявся, хто вдихнув повні груди повітря, подивився на чудові Карпати, той відчув себе в цьому світі абсолютно по-новому.

pres-centr.ck.ua