Закарпаття: На Міжгірщині проходять змагання серед парапланеристів

Приємно бачити, як зазвичай малолюдний влітку гірськолижний підйомник у Пилипці знову стає епіцентром спортивних подій. Виявляється, що гори Міжгірщини ваблять спортсменів-екстремалів не лише взимку. Вже вкотре Організація парапланеризму України разом із райдержадміністрацією організовують проведення змагань серед парапланеристів з усієї України та близького зарубіжжя.

Звичайно, що така подія викликає чималий інтерес, вабить туристів та й жителів всього району, адже такі змагання є надзвичайно видовищні.

За всім цим прихована копітка праця організаторів, для котрих на першому місці залишається безпека учасників та глядачів. Ще до офіційного відкриття змагань заступник голови районної державної адміністрації Микола Тимощук провів нараду, на якій обговорювалися ключові питання проведення масового заходу. Серед її учасників були: директор змагань — Михайло Іванович Струк, головний суддя змагань — Леонід Сніцарук, рятувальник МНС — Юрій Рябич, відповідальні за транспортування та організацію побуту учасників — Віталій та Божана Кузміч .

Оскільки парапланеризм — екстремальний вид спорту, було вирішено залучити рятувальників МНС та медиків, які при виникненні непередбачених ситуацій зможуть надати кваліфіковану допомогу як учасникам, так і гостям. Також були визначені строки проведення змагань — з 11 по 18 липня, обговорювалися питання проживання учасників змагань.

За підтримку директор змагань Микола Іванович Струк висловив подяку районній владі та побажав всім пілотам м’яких приземлень і льотної погоди.

Цікавим є той факт, що на Міжгірщині також з’явилася група ентузіастів, які вже декілька років займаються цим екстремальним видом спорту. П’ятеро сміливців — Роман Цендра, Олексій Станкевічус, Василь Токар, Костянтин Біланинець, Михайло Фізер самотужки опановують ази вільного польоту на парапланері.

Андрій ГОЛОДНЯК, “Верховина”