Закарпаття: У Тячеві провели тенісний турнір пам’яті Золтана Шуфрича

Місто Тячів вкотре приймало юних спортсменів із різних куточків України, які з’їхалися до закарпатського міста, щоб взяти участь у черговому турнірі з тенісу. Цього разу учасники та поважні гості змагань зібралися з особливої пам’ятної події: на тячівських кортах започатковувалась хороша традиція – проведення турніру «Пам’яті З.М.Шуфрича» – данина спомину і добрий час шани трудів знаного тенісиста Золтана Шуфрича.
Офіційне відкриття всеукраїнського юнацького турніру з тенісу І-ї категорії серед юнаків і дівчат до 14 років «Пам’яті З.М.Шуфрича» відбулося у вівторок 13 липня. У церемонії взяли участь юні учасники змагань, тренери та запрошені гості. На офіційній частині відкриття турніру були присутні: І.І.Ковач, Тячівський міський голова; Т.С.Мийсарош, начальник відділу міськради; Г.Пивоваров, головний суддя змагань; В.А.Аврамченко, директор Тячівської ДЮСШ; В.Ю.Павлишинець, директор турніру. Розділити пам’ятну подію з палкими поціновувачами трудів Золтана Михайловича, його учнями – нині відомими майстрами тенісу та зовсім юними спортсменами, які є продовжувачами справи шанованого тенісиста охоче прийшла його дружина О.М.Шуфрич.

У змаганнях, які проходили  упродовж чотирьох днів, взяли участь 34 учасники з Києва, Харкова, Донецька, Одеси, Сімферополя, Черкас, Львова, Рівного, Луцька, Чернівців, Івано-Франківська, Ужгорода, Берегова та Тячева. Почесну місію відкриття турніру здійснив Г.Пивоваров, головний суддя змагань, який привітав учасників та тренерів із започаткуванням турніру у Тячеві: «Відрадно, що сьогодні змагання проходять у невеликому місті Тячів, проте з великою тенісною історією». А також побажав учасникам отримати задоволення від гри, успіхів і перемог, зуміти поєднати літній відпочинок зі спортивним перебігом змагань.

Надалі виступив міський голова Іван Іванович Ковач, який привітав жителів та гостей міста Тячів з відкриттям турніру, і висловив щиру вдячність вдові – О.М.Шуфрич за шанобливу працю її чоловіка, який ще 40 років тому зробив великий вклад у розвиток тенісу в нашому місті. Започаткувавши тенісні корти в Тячеві З.М. Шуфрич, віддано вкладав душу і серце у працю свого життя, якою була тенісна справа. Міський голова подякував всім організаторам змагань, які доклали зусилля, щоб започаткований пам’ятний турнір став доброю традицією міста і адресував вдячність всім присутнім на пам’ятній події, а особливо тим, хто своє життя присвятив тому, щоб школа тенісу в Тячеві була на високому рівні. І.І.Ковач переказав дружині Золтана Михайловича вітання від Т.М.Алечка, який був вихованцем знаного тренера і на знак вдячності вручив подарунок та квіти.

Із щирими словами подяки виступила на відкритті турніру О.М.Шуфрич, яка шанобливо відгукнулася про свого чоловіка – відомого тренера з тенісу Золтана Михайловича, відмітивши, що це була людина з широкою душею і відкритим серцем, без гордості й зверхності, яка просто жила тенісом. «Сьогоднішній пам’ятний турнір немов хороший бумеранг спомину трудів мого чоловіка. Бо й справді, з якими гуманними чеснотами людина живе на землі, такою і зостається пам’ять про неї. Відійшовши у вічність Золтан Михайлович живе в серцях своїх вихованців, які гідно продовжують  справу його життя. Тому бажаю всім вам вагомих успіхів у спорті, широких крил по житті, щоб злетіти у вись визначних досягнень, примножувати мир і злагоду у світі, а в разі життєвих поразок завше бути терплячими і достойно переживати негаразди, адже саме вони додають мужності людині. Започаткований турнір – вагома подія, сьогодні неабияк гордо і пам’ятно у Тячеві», – зазначила О.М.Шуфрич.

Відтак, В.Ю.Павлишинець подякував дружині свого наставника за участь у відкритті турніру й від імені колективу Тячівської ДЮСШ подарував квіти. Опісля, у доброзичливій атмосфері учасники та гості пам’ятної події мали хорошу нагоду поділитися спогадами про хорошу людину Золтана Михайловича Шуфрича, а тенісисти  розпочали змагання.

Під час проведення турніру, визначались переможці та призери серед юнаків та дівчат до 14 років. Серед дівчат: І місце – Катерина Лимар (Харків), ІІ місце – Анастасія Клименко (Одеса), ІІІ місце – Поліна Вакула (Рівне). Серед юнаків: І – Олександр Вовк (Львів), ІІ – Владислав Крамаров (Івано–Франківськ), ІІІ – Подгурський Олександр (Сімферополь). Серед дівчат в парному розряді: І – Анастасія Клименко та Поліна Вакула; ІІ – Катерина Лимар та Поліна Руденко. Найкращими серед юнаків у парному розряді визначились: І – Владислав Крамаров та Олександр Подгурський, ІІ – Чечель Леонід та Ілля Філанчук, ІІІ – Олександр Вовк та Данило Веремейчук.

Переможців та призерів змагань було нагороджено почесними кубками, грамотами та подарунками

Іванна Фіцай, Тячів, Мукачево.net