Закарпаття: В Ужгороді за 1,2 млн. грн. відремонтують університетський басейн

Басейн спортивного комплексу Ужгородського національного університету «Буревісник» єдиний в області відповідає всім спортивним нормам, проте не працює вже другий рік.
Декан факультету фізичного виховання та спорту Валерій Товт розповідає – ремонту басейн не бачив вже більше десятиліття:

– Востаннє капітальний ремонт ми проводили 12 років тому. На жаль, з того часу басейн не ремонтували через брак коштів. Хоча басейн відповідає  нормам. Тут можна займатись усіма водними видами спорту – водним поло, стрибками з вишки, плаванням.

Басейн “Буревісника” – на 6 доріжок, кожна з яких може обслуговувати від 8 до 12 людей. Чаша басейну має два рівні – глибока частина 4,5 м., мілка – 1,4 м. Після ремонту займатись в басейні одночасно зможуть 60 осіб:

– Плануємо встановити сучасну систему очистки води, зробити витяжну вентиляцію у приміщенні, здійснити капремонт самої чаши басейну. Як тільки буде готова проектно-кошторисна документація, ми почнемо ремонті роботи, – запевняє проректор УжНУ з адміністративно-господарської роботи Віктор Бульчак.

– Ужгород, безперечно, потребує басейну. Цього року, щоб запустити басейн, виділено 1 млн. 200 тис. грн. Сподіваємось, вже восени він працюватиме. Робота будуватиметься таким чином: до обіду будуть займатись студенти, опісля – за символічну плату поплавати і оздоровитись зможуть ужгородці. В майбутньому плануємо виділити додаткові кошти, аби повністю відремонтувати спорткомплекс, – зауважив голова облдержадміністрації Олександр Ледида, який разом із заступником Іваном Качуром відвідав “Буревісник”.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА