Закарпаття: Як підприємець із Ужгорода у Вакарчука сценічний образ …”украв”

Українські зірки вже звикли, що «народні умільці» крадуть їхню музику, пісні і навіть сценічні образи…
Та, виявляється, під загрозою не лише творчий продукт, а й обличчя та репутація. У місті Ужгороді з”явилися численні біл-борди, на яких лідер гурту “Океан Ельзи”, екс-народний депутат Святослав Вакарчук тисне руку не знайомому йому чоловіку, а поруч красується напис “Все буде добре”. У кого буде все добре? Мабуть, не у співака, бо той такої “реклами” не оцінив і справу щодо несанкціонованого використання його зображення передав у руки юристів.

Найлегший, хоч і далеко не найдостойніший шлях до популярності – скористатися плодами чужої праці. “Прогулятися” ним вирішив ужгородський підприємець Микола Жолтані. Після концерту в Ужгороді, яким Святослав Вакарчук закінчував свій всеукраїнський тур на підтримку нового альбому Dolce Vita, до нього серед інших охочих сфотографуватися зі своїм кумиром підійшов і запопадливий підприємець. От тільки концертне фото на пам”ять він розмістив не у сімейному альбомі, а використав для особистої зовнішньої реклами.

– Звісно, я не мав би нічого проти, якби зроблене після концерту фото на пам”ять стало предметом гордості цього “шанувальника” перед, наприклад, своєю сім”єю, дівчиною чи колегами по роботі, – прокоментував ситуацію Святослав Вакарчук. – У такому випадку мені було б навіть приємно. Але ж робити фото своєю рекламною кампанією на біл-бордах?! Мало того, що не знаю зображену поряд зі мною особу, ще й не знаю та не розумію, як могли дозволити розмістити ці біл-борди в місті як зовнішню рекламу, оскільки я особисто будь-якого дозволу на розміщення свого зображення не давав. Та, очевидно, це питання обов”язково задам, але вже у відповідних установах.

“Намагалися вирішити справу з цим підприємцем полюбовно, – розповіла кореспондентові “ВЗ” менеджер зі зв”язків з громадськістю співака. – Мовляв, ви побавилися і досить, так робити не варто, зніміть плакати. Але ці люди не реагують ні на що. Тому зараз за справу взялися наші юристи”.

Оксана Зьобро, “Високий Замок”