На Закарпатті продають “варені” кавуни

Ужгородці часто купують кавуни, не розуміючи, що при температурі більше 30 градусів ці соковиті плоди буквально «варяться». Відкривши теплий «зварений» фрукт вдома, починаються скарги на спеку, літо і т.д.
Потім можна почути обвинувачення в адресу «тих безсовісних продавців». Літо та спеку обвинувачувати не варто, зате невдоволення роботою продавців цілком справедливі та логічні. Річ у тім, що господарі торгових точок повинні вести торгівлю маючи спеціальний дозвіл та оформлення своєї точки, як спецобладнання. А це, в свою чергу, означає, що вести торгівлю з землі ні в якому разі не можна: оформлення вищезгаданих документів зобов’язує підприємця торгувати кавунами зі спеціальних лотків та підвищень. Оформлення торгової точки як спецобладнання погоджують головний архітектор міста та головний санітарний лікар. Навіть якщо у приватного підприємця усі потрібні документи в порядку і левова частка соковитих фруктів знаходиться у безпечному для них місці,  решту кавунів все одно не можна розташовувати на землі, адже це суперечить санітарним нормам. Звичайно, у нашому місті багато «гарбузних» торгових точок ведуть свої справи правильно: мають погодження своєї точки як спецобладнання, не тримають кавуни прямо на землі. Проте, є і такі приватні підприємці, які не вважають за потрібне привести до ладу необхідні документи і торгують взагалі без дозволу. Звичайно, у такому випадку ні про яке спецобладнання не йдеться: кавуни розкидані прямо на землі, паляться від нещадної спеки, «дотримуючись» порушень усіх санітарних норм.

Саме такі проблеми 22 липня порушила комісія міської ради з  розгляду заяв та внесення пропозицій щодо розміщення споруд торгівлі, побуту та іншого призначення. Голова комісії – заступник міського голови – Химинець Володимир Васильович.

Крім проблем незаконної торгівлі кавунами комісія порушила ряд актуальних  сьогодні питань. Зокрема, прийнято рішення відмовити у зв’язку з відсутністю необхідного спецобладнання окремим торговим точкам друкованої продукції по вулицях Минайській, Заньковецької та проспекту Свободи.

– Річ у тім, що дані об’єкти мають недопустимий зовнішній вигляд, – пояснює ситуацію член комісії Оксана Берча. – в Ужгороді дозволяється торгівля тільки таких точок, які оформили свій зовнішній вигляд як малу архітектурну форму і погодили з головним архітектором міста, а ці «базарні жабки» з газетами тільки псують вигляд Ужгорода. Саме тому потрібно відмовити їм у зв’язку з недопустимістю їх зовнішнього вигляду.

Таким чином, шановні читачі, думайте де купуєте кавуни. Звертайте увагу тільки на відповідно обладнані торгові точки, щоб отруїтися у розпалі літа та відпусток.

Сlipnews.info