Ужгород: Вагітні жінки – під “новим дахом”

Вагітним жінкам – належні умови. Жіноча консультація №1 Ужгородського міського перинатального центру нині з відремонтованим дахом. На ремонт чекали давно.
Для вагітних – найкраще, адже від їхнього самопочуття здебільшого залежить здоров’я майбутньої дитини. У медичних закладах жінкам має бути зручно та затишно. Тож хороші умови необхідні, але чи можуть вони бути комфортними, якщо дах спеціалізованої поліклініки такий же старий, як і сама будова?

Будівлі ужгородської жіночої консультації №1, що на вулиці Горького, понад 80 років. Такий же вік має і покрівля цієї будови. Будь-яка злива – справжня проблема: надмірна вологість аж ніяк не сприяє затишку, який так потрібний вагітним жінкам.

– Проблема перинатального центру – це проблема «з бородою», – розповідає головний лікар Ужгородського міського перинатального центру Руслан Федько. – Раніше не вистачало грошей для ремонту стріхи, але цього разу міська рада виділила достатню кількість коштів: поки що повністю завершено дах однієї з будівель центру і лагодиться покрівля іншого корпусу.

Для вагітних жінок важливі умови перебування в жіночій консультації, тому новій стрісі задоволені усі: і лікарі, і відвідувачі. Але інші мешканці Ужгорода, які не стоять на обліку у жіночій консультації, радіють, що дах полагоджено, враховуючи стиль історичної забудови міста: нова черепиця червоного кольору вдало доповнює вигляд стародавнього міста над Ужем.

Новий дах – нові перспективи. Сьогодні в жіночій консультації здійснюють нагляд за вагітними жінками, але головний акушер-гінеколог міста Руслан Федько на цьому зупинятися не хоче.

– Планую розширити корисну площу поліклініки. В майбутньому побудуємо мансардні приміщення, де започаткуємо школу матерів.

Нині в Ужгороді існують поодинокі приватні школи для майбутніх батьків. Якщо такий заклад буде створено у жіночій консультації, то для вагітних це буде бажаною допомогою: навчитися як правильно поводитися під час пологів та як доглядати за дітьми допоможуть висококваліфіковані фахівці. Руслан Федько каже: виділених міською радою коштів має вистачити для розширення перинатального центру.

Аніта Лисак, mediacentr.info