В Ужгороді Ігор Смешко та Микола Обиход пообіцяли видалити “ракові пухлини” української влади

Рік тому вперше в історії України було створено організацію, яка об’єднала колишніх військовослужбовців і співробітників усіх силових відомств, правоохоронних та спецслужб України. Політичну силу “Партія Свободи” було перейменовано на Всеукраїнську громадську організацію «Сила і Честь», яку очолив Ігор Смешко, генерал-полковник, доктор наук, професор, екс-голова Служби безпеки України. Сьогодні, 22 липня, Ігор Смешко разом з першим заступником голови ВГО «Сила і честь» генерал-лейтенантом юстиції, екс-заступником Генерального прокурора України та екс-заступником голови СБУ Миколою Обиходом були гостями прес-центру “Нове Закарпаття”.

Причиною багатьох наших суспільних помилок і бід в Україні є не тільки молодий вік української демократії, брак відповідного політичного досвіду нашого народу та справжньої політичної культури в країні, але й головне — відсутність у державі справжньої політичної еліти загальнонаціонального рівня та європейського масштабу, переконані очільники цієї молодої з огляду на термін існування політсили, яка на сьогодні представлена у 24 областях України, а також у Києві та Сімферополі.

В Україні налічується понад 700 тисяч пенсіонерів силових структур віком 40 —50 років, незгодних з тим, що влада під “правильними” гаслами про європейську “орієнтацію” України насправді повернула її розвиток назад, у 17 століття… “Сила і Честь” має центристське спрямування, за своєю ідеологією ми є конституційними демократами”, — розповів Ігор Смешко, нагадавши присутнім, що Конституція України визнана однією з найкращих у Європі.

Метою ВГО “Сила і Честь” є відродження України знизу, тому політсила, що, за словами Ігора Смешка, не має підтримки олігархічних кланів та адмінресурсу, опирається на передове студентство, представників середнього бізнесу, регіональну еліту. “Сила і Честь” проти корупції та казнокрадства, свавілля та вседозволеності, неефективності і популізму влади та її чиновників, проти безвідповідальності та демагогії політиків, продажності і цинізму так званих «лідерів» існуючих політичних сил і за — честь в органах державної влади.

Закарпатський обласний осередок ВГО “ Сила і Честь” створений 9 липня 2009 року, нараховує вісім організацій та 127 зареєстрованих спілчан і має підтримку з боку міського голови Ужгорода Сергія Ратушняка.

Європейський медіа-центр