В Ужгороді обласна влада привітала випускників шкіл, які набрали у ЗНО 200 балів

В облдержадміністрації вітали найкращих випускників області. У п’ятницю, 23 липня, з обдарованою молоддю зустрілися керівник краю Олександр Ледида та його заступник Іван Качур. Запрошувати розумних учнів на навчання завітали і ректори закарпатських вишів – Микола Вегеш, Федір Ващук та Юрій Мигалина.
Право називатися найкращими випускниками України вибороли 23 закарпатців – молоді люди за результатами ЗНО отримали 200 балів з різних предметів. Вони показали глибокі знання з біології (1 учень), географії (2 учні), математики (9 учнів), історії України (8 учнів), рідної мови (6 учнів). Географія районів, що виховали обдарованих дітей, широка. Найбільше 200-бальників навчаються в Ужгороді – 16, у Міжгір’ї, Мукачеві та Хусті – по 2-є, у Виноградові, Берегові та на Свалявщині – по 1-му.

Окремо варто відзначити учнів, котрі набрали по 200 балів з двох предметів. Серед них – Марина Сидоран (географія і математика), Ярослав Ковальчук та Христина Шепа – українська мова та історія України. Самі випускники кажуть: аби здобути успіхів, треба наполегливо працювати:

– Ніякого секрету немає – потрібно навчатися упродовж шкільних років. Тоді перед вступом доведеться просто «підлатати» знання і при складанні іспитів проблем не виникне, – розповідає випускник Ярослав Ковальчук.

Раді бачити у себе обдаровану молодь і ректори Закарпатських вузів:

– Це майбутня еліта України. Діти, які своєю наполегливістю довели: якість освіти на Закарпатті – на високому рівні. Хоча вступна кампанія триває і про результати говорити ще зарано, сподіваюсь, що і в нашому університеті навчатимуться такі студенти, – каже ректор Мукачівського державного університету Юрій Мигалина.

Вітаючи обдаровану молодь, очільник Закарпаття Олександр Ледида наголосив:

– Успіхи наших випускників, безперечно, величезні. Закарпаття лідирує порівняно з сусідніми областями. Тож надзвичайно приємно розуміти, що найрозумніші, найперспективніші юнаки та дівчата України навчаються у нашому краї!

На згадку про зустріч голова обласної державної адміністрації вручив випускникам пам’ятні подарунки.

Довідково: Цьогоріч на Закарпатті правом пройти зовнішнє незалежне оцінювання з 8 предметів скористалося 9965 осіб. В області працювали 19 пунктів тестування у чотирьох містах – Ужгороді, Мукачеві, Хусті та Виноградові. Підготовку до тестування та саме оцінювання проводили близько 4 тис. осіб.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації