В Ужгороді триває скандал із білбордами з “героями” підприємцем Жолтані та співаком Вакарчуком

Жолтані «звалив» рекламу «двох осіб, схожих на Жолтані і Вакарчука», на свого друга. А його адвокат каже, що Вакарчук фотографувався за гроші і хоче потягти його до суду.
В Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, головною темою якого стала ситуація з білбордами, розміщеними на вулицях Ужгорода із зображенням Святослава Вакарчука та Миколи Жолтані, голови Галузевої ради підприємців Ужгорода.

Микола Жолтані прокоментував інформацію окремих закарпатських Інтернет-сайтах, де йдеться про те, що С.Вакарчук виступає проти розміщення своєї фотографії на білбордах разом із М. Жолтан і не знає, хто такий М.Жолтані.

Як з’ясувалось на прес-конференції, білборди були розміщені одним з друзів Миколи Жолтані юристом Віктором Товстим. “Винуватцем цих подій є я. Я близький товариш Миколи Жолтані і у нашій я відомий як людина, що робить оригінальні подарунки. Миколі Івановичу виповнилося 33 роки, тому я звернувся до рекламної агенції, з якою сам уклав угоду про оренду 3 білбордів з 8 по 22 липня (на вулицях Легоцького, Анкундінова, Станційній), рахунок на 810 грн. оплачений мною. У день концерту “Океану Ельзи” я на власний фотоапарат зробив кілька знімків, про які домовився з організатором туру і самим Святославом Вакарчуком. Потім вирішив розмістити фото на білбордах, з умовою, що вони не будуть підписані, ретушовані, і на них не буде жодних рекламних гасел. Це стало приємним сюрпризом для Миколи Івановича. Я готовий відповідати за свої дії”.

Микола Жолтані стверджує: “Ніяких заяв і вимог від Вакарчука до мене не надходило, — заявив М. Жолтані. — Це неправда, що Святослав не знає мене. 29 липня я зустрів Святослава в аеропорту, 30-го цілий день провів з ним, привіз на концерт в Ужгородський замок і забрав з концерту, о 6.30 наступного дня відвіз його до аеропорту. Була домовленість, що я власним автомобілем вожу, супроводжую Святослава і після концерту робимо декілька фото”.

Сам Микола Жолтані заявив, що на білобордах нема жодних рекламних гасел: “Якщо є реклама, то двох осіб, як “схожі” на Вакарчука і Жолтані”.

Володимир Сільваші, адвокат Миколи Жолтані, процитував Цивільний кодекс, де сказано, що фізична особа, яка погодилася на фотозйомку, може вимагати припинення публічного показу своїх фото у тій частині, що пов”язана з її особистим життям. “Якби надійшла офіційна вимога про зняття білбордів, то ми мали б право виставити рахунок Вакарчуку, щоб він поніс витрати з демонтажу. Бо згідно із законом людина, яка фотографувалася за гроші, сама повинна демонтовувати своє оприлюднене зображення”, — сказав В. Сільваші. Він також наголосив, що із С. Вакарчуком було “укладено усний договір бартеру”, за яким Жолтані надає супровід, ескорт, очікування під час концерту (концерт відбувся в Ужгороді 30 червня). А взамін цього Вакарчук, за словами Сільваші, дозволить зробити фотосесію.

“Якщо буде позов, то ми у судовому порядку викличемо Вакарчука як свідка і нехай його суд допитає, чи була з ним домовленість, думаю, що спростувати він це не зможе”, — підсумував адвокат.

Закарпаття online