В Ужгороді чоловік саморобним пристроєм розбирав колію міжнародного сполучення

Військовослужбовець внутрішніх військ МВС України старший солдат Волох П.П., повертаючись до військової частини з вокзалу станції Ужгород, де перебував з особистих питань, побачив на стоянці туристичних поїздів громадянина, який уважно досліджував будову колії.

Спочатку старший солдат подумав що працюють ремонтники у зв”язку з нагрівом колії. Однак йому стало дивно, чому немає спеціального інструменту. Підійшовши ближче старший солдат побачив, як невідома особа виймає саморобним пристроєм костиль (цвях вбитий у шпалу, що тримає прокладу з”єднуючи рейку зі шпалою) та металеву прокладку.

Такі дії показалися старшому солдату дуже дивними так, як на його думку, рейка просто не буде у тому місці триматися. Старший солдат підійшов до особи, представився і попросив пояснити, що він робить. Між збирачем металобрухту та старшим солдатом виникла суперечка. Однак сили були дуже не рівні. Військовослужбовець внутрішніх військ без зусиль “запросив” горе залізничника до чергової частини міліції лінійного відділу на станції Ужгород, де із сумки затриманого, при понятих, вилучили елементи верхньої будови колії – 38 залізничних костилів та 9 залізничних підкладок.

На місце затримання терміново виїхала слідчо-оперативна група транспортної міліції та працівники Ужгородської дирекції залізничних перевезень так, як при підвищеній температурі за відсутності кріплення рейок можлива реальна загроза безпеці руху на дільниці, по якій щодобово проходять вантажні поїзди із Румунії до Словаччини, а зміна графіку призводе до порушення міждержавних зобов”язань України.

Але цього не сталось. Просто йшов солдат по місту, як співається у відомій і дуже популярній у часи, коли народився наш солдат, пісні.

Вирішується питання порушення кримінальної справи за декількома статтями Кримінального кодексу.

С.Єсімов, СЗГ УМВС України на Львівській залізниці