Закарпаття: Псевдо-міністра внутрішніх справ засудили

Майже всі аферисти – добрі психологи. Вони безпомилково вибирають саме тих людей, котрі можуть «повестися» на їхню брехню. 37-річний мукачівець Михайло Ш., на перший погляд, непримітний чоловік. До того ж, розумом, як то кажуть, не засліплював – має лише середню освіту. Але він зумів ввести в оману багатьох громадян і  не лише своїх земляків. Серед жертв зухвальця – жителі  інших областей, зокрема Івано-Франківської, Кіровоградської, Полтавської, Одеської.  В його активі – п’ять судимостей за різні злочини: крадіжки, шахрайства, розбійний напад, грабіж і навмисне вбивство. Однак гучну славу зловмиснику приніс останній випадок, коли він, представляючись то міністром внутрішніх справ України, то помічником начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС, то помічником  народного депутата, «продавав» окремим бажаючим «хлібні» посади як у нашому регіоні, так і в багатьох інших областях.

Попався зловмисник після того, як, назвавшись одним з керівників закарпатської міліції, зателефонував черговому Мукачівського міськвідділу ГУМВС і попросив підшукати йому людей на конференцію, готових заплатити за це гроші. У своїй діяльності шахрай використовував генеральську форму. А ще йому допомагало природне вміння копіювати голоси людей.

Нещодавно було затверджено обвинувальний висновок у справі, порушеній проти  афериста, а саму справу направили на розгляд суду. І ось, за інформацією прес-служби  прокуратури Закарпатської області, суд  виніс свій вердикт: мукачівця  визнано винним у шахрайстві та самовільному присвоєнні владних повноважень і звань службової особи.

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області