Співробітників Пентагону викрили в скачуванні дитячої порнографії

Співробітників міністерства оборони й розвідувальних відомств США викрили в скачуванні з Інтернету дитячої порнографії. Про це пише The Boston Globe, до якої потрапили близько 50 сторінок документів, що стосуються розслідування цих інцидентів.
За даними газети, розслідування у справі про скачування й перегляд дитячої порнографії співробітниками американського міністерства оборони й розвідки ведеться протягом декількох років, з 2002 року.

За цей час були виявлені десятки випадків, коли військові або розвідники зберігали порнографію на своїх робочих комп’ютерах, що, як і скачування подібних матеріалів, переслідується за законом.

Серед викритих у перегляді дитячого порно співробітників оборонних і розвідувальних відомств виявилися щонайменше два представники Агентства національної безпеки США, що спеціалізується на перехопленні, кодуванні й дешифруванні інформації. Ще тринадцять осіб, імена яких фігурують у матеріалах розслідування, працювали на секретних військових об’єктах у Каліфорнії.

Незважаючи на те, що слідчі мають інформацію про захоплення деяких співробітників Пентагона й розвідки дитячою порнографією, далеко не кожну справу буде доведено до суду й подальшого тюремного ув’язнення. Справа в тому, що за деякими випадками не вистачає доказів, за іншими слідчі не можуть точно встановити зміст переглянутих фільмів або зображень.

Проте за роки проведення розслідування декількох співробітників міністерства й розвідки все-таки вдалося притягти до відповідальності. За відомостями газети, один із обвинувачених втік зі США й зараз переховується, ймовірно, у Лівії.

У бесіді з виданням офіційний представник Пентагона заявив, що відомство дуже серйозно ставиться до випадків скачування й перегляду дитячого порно своїми співробітникам, однак коментувати дані розслідування відмовився.

Нагадаємо, у США члена сенату штату Флорида республіканця Майка Беннета засікли за переглядом порнографічних знімків у залі засідань на робочому ноутбуці. Журналісти не змогли визначити, скільки часу зображення було на моніторі до того, як потрапило в кадр, але відео зафіксувало, що перед вимкненням воно трималося на екрані мінімум три секунди.