28 липня УПЦ КП проведе хресну ходу до річниці Хрещення Київської Русі

Українська православна церква – Київського патріархату (УПЦ-КП) нагадує всім, хто має намір 28 липня взяти участь в хресному ході, присвяченому річниці Хрещення Київської Русі, про неприпустимість використання символіки політичних партій.
“Можливим є тільки використання релігійної символіки, а також, враховуючи державний статус свята – символіки національно-державної”, – повідомляє прес-центр Київської патріархії.

Також в прес-центрі підкреслили, що судова заборона на проведення в Києві акцій протесту і акцій підтримки візиту глави Російської православної церкви патріарха Кирила не стосується хресного ходу, запланованого УПЦ-КП на 28 липня.

Прес-центр Київської Патріархії роз’яснює, що судова заборона не може розповсюджуватися на згаданий Хресний хід, адже він не є ані акцією протесту, ані акцією на підтримку візиту Московського патріарха й взагалі до цього візиту не має стосунку.
Хресний хід проводиться на виконання рішення Священного Синоду від 14 травня 2010 р. про загальноцерковне відзначення Дня Хрещення Київської Руси-України. Це свято у 2008 р. указом Президента України також внесене до переліку державних свят.
Київська Патріархія завчасно подала до Київської міської державної адміністрації всі необхідні документи, пов’язані з проведенням ходу, та понад місяць тому отримала відповідні погодження.

“Хресний хід, який проводиться Київським Патріархатом, ані в часі, ані в просторі не перетинається із заходами, які проводитимуть у Києві прибічники Московського Патріархату. Бо молебень Патріарха Кирила перед пам’ятником князю Володимиру відбуватиметься 27 липня, а заходи УПЦ КП – 28 липня, в час, коли Московський патріарх перебуватиме у Києво-Печерській лаврі”, – наголошується в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що хресний хід відбудеться з 12.00 до 13.30 від Володимирського собору по вулицях Володимирській і Трьохсвятительській до пам’ятника князеві Володимиру.

newsru.ua