“Аль-Каїда” заявила про страту заручника-француза

Терористичне угруповання “Аль-Каїда ісламського Магрибу” заявило про страту заручника в Малі у відповідь на здійснену Францією і Мавританією спробу його звільнити, повідомляє катарський супутниковий телеканал “Аль-Джазіра”.
У розпорядження телеканалу потрапив аудіозапис, на якому лідер угруповання говорить, що страта заручника Мішеля Жермано є помстою за загибель шістьох бойовиків угруповання, вбитих під час операції французьких і мавританських спецслужб із звільнення заручника.

Французька влада поки що “не може підтвердити” факт страти, повідомляє Франс Прес з посиланням на комюніке Єлісейського палацу.

Спільна франко-мавританська операція почалася у четвер рано вранці. За допомогою США військовим вдалося вирахувати групу, яка утримувала в заручниках 78-річного француза Мішеля Жермано. Французькі військові знищили шістьох терористів, проте знайти заручника не вдалося.

Французька влада підтверджує, що йдеться про групу, яка рік тому стратила британського заручника і відмовляється вести діалог про звільнення французького громадянина.

Жермано, працівник невеликої гуманітарної організації Enmilal, був викрадений в Нігерії 19 квітня. 11 липня “Аль-Каїда в країнах ісламського Магрибу” заявила, що стратить його, якщо до 26 липня кілька активістів угруповання не будуть звільнені з в’язниць регіону.