Український футбол. Огляд матчів 3-го туру Прем’єр-ліги

23-25 липня відбулися матчі третього туру Чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги. Центральна подія туру, матч “Металіст” – “Динамо”, відбулася у п’ятницю.
У Харкові підопічні Валерія Газаєва в дуже напруженій грі здолали господарів поля. “Динамо” пропустило першим – харківський бразилець Фініньо наприкінці першої половини зустрічі вийшов сам на сам із голкіпером Бойком і переграв його. Натомість у другому таймі Шевченко зрівняв рахунок із пенальті. Потім Гармаш скористався помилкою харківського захисту і встановив остаточний рахунок – 2:1.

У суботу, 24 липня, “Дніпро” розгромив у Маріуполі “Іллічівець” 5:1 і вийшов у одноосібні лідери першості. У Києві ж сталася сенсація – новачок Прем’єр-ліги “Севастополь” переміг “Арсенал”, який на той момент був серед лідерів, маючи дві перемоги. Кримчани ще не пропускали в цьому чемпіонаті та посідають високе для себе шосте місце у турнірній таблиці.

У неділю найцікавіший матч відбувся в Донецьку, де “Шахтар” тільки на останніх хвилинах зумів забити переможний гол луганській “Зорі”. Єдиний м’яч на рахунку захисника Дмитра Чигринського, який таким чином відзначив своє повернення в Донецьк.

Перша трійка чемпіонату після 3-го туру виглядає наступним чином: “Дніпро” (9 очок), “Шахтар” і “Динамо” (по 7 очок). Останні два місця посідають “Оболонь” і “Волинь”. Як і вони, тільки по одному очку здобули запорізький “Металург” і “Зоря”.

Результати всіх матчів 3-го туру:

“Волинь” – “Кривбас” – 0:0

“Металіст” – “Динамо” – 1:2

“Таврія” – “Металург” Донецьк – 2:1

“Арсенал” – “Севастополь” – 0:1

“Іллічівець” – “Дніпро” – 1:5

“Карпати” – “Металург” Запоріжжя – 1:0

“Оболонь” – “Ворскла” – 0:1

“Шахтар” – “Зоря” – 1:0