Борис Колесніков займеться державною мовною політикою

Питаннями державної мовної політики буде займатися віце-прем’єр Борис Колесніков. Це випливає з розпорядження Кабміну, яке перерозподіляє повноваження колишнього віце-прем’єра Володимира Семиноженка.
Також до компетенції Колеснікова віднесли міжконфесійні і міжнаціональні відносини, культуру, охорону національної культурної спадщини, забезпечення захисту суспільної моралі, рекламу, виставкову діяльність.

До компетенції віце-прем’єра Володимира Сівковича віднесли питання благодійництва та гуманітарної допомоги, обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Регулюванням земельних відносин та їх реформуванням, розвитком лісового та водного господарства буде займатися віце-прем’єр Віктор Слаута.

Питання охорони здоров’я, соціальної політики та освіти віднесли до компетенції віце-прем’єра Віктора Тихонова.

Перший віце-прем’єр Андрій Клюєв займатиметься питаннями науково-технічної та інноваційної політики, інтелектуальної власності, нагляду за додержанням законодавства про працю.

Крім того, до компетенції віце-прем’єра Сергія Тігіпка віднесли політику грошових доходів, зайнятості населення, трудової міграції.

Міністр Кабміну Анатолій Толстоухов буде займатися питаннями видавничої та архівної справи,прозорості та відкритості діяльності органів виконавчої влади, розвитку комунікації влади і суспільства, створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства та ін.

Нагадаємо, 2 липня Верховна рада звільнила Семиноженка з посади гуманітарного віце-прем’єра. Відповідне рішення підтримали 378 нардепів.

Говорячи про цю відставку, представник ПР Вадим Колесніченко звинуватив екс-урядовця в неефективній роботі та лобіюванні інтересів однієї з фірм, що займаються дублюванням фільмів.

Сам Семиноженко заявив, що його відставка свідчить про проблеми в коаліції.