Канада анулювала паспорт зниклого фігуранта шпигунського скандалу

Влада Канади анулювала паспорт, виданий Крістоферу Метсосу, підозрюваному в шпигунстві на користь Росії.
Про це пише в понеділок, 26 липня, газета Toronto Star з посиланням на представника Управління паспортного контролю при канадському уряді Вероніку Робітайл.

Раніше канадські ЗМІ заявляли, що Метсос присвоїв собі особистість п’ятирічного хлопчика, який помер у Канаді в 60-х роках минулого століття.

Цю інформацію підтвердив посол Канади на Кіпрі і в Греції. За даними американських спецслужб, Крістофер Метсос постачав “шпигунів” грошима. Його підозрюють у відмиванні як мінімум 40 тисяч доларів.

У рамках заходів з пошуку Метсоса поліція Кіпру розповсюдила його фотографію, зроблену незадовго до того, як суд звільнив його під заставу. На знімку зображено лисуватого сивуватого чоловіка середньої статури, який носить невеликі вуса й окуляри без оправи.

Нагадаємо, Метсос є 11-м фігурантом “шпигунського справи”. Наприкінці червня ц.р. Мін’юст США оголосив про арешт групи агентів-“нелегалів”, які, за даними ФБР, працювали на російську зовнішню розвідку з 1990-х років. Звинувачення у веденні нелегальної розвіддіяльності висунули 11 громадянам, 10 з них було заарештовано 27 червня в різних містах США.

Москва і Вашингтон в неофіційному порядку домовилися обмінятися розвідниками, щоб покласти край скандалу. 9 липня ц.р. в аеропорту Відня відбувся обмін 10 російських агентів, затриманих в США, на чотирьох громадян РФ, які відбували покарання у Росії за співпрацю із західними спецслужбами.