Кількість загиблих на фестивалі Love Parade досягла 20 людей

Кількість загиблих у тисняві на музичному фестивалі Love Parade в Дуйсбурзі досягла 20 людей. Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву місцевої поліції.
У понеділок, 26 липня, в лікарні від отриманих травм померла 21-річна жінка.

Раніше стало відомо, що всього в результаті тисняви постраждали 511 людей. Раніше повідомлялося, що травми отримали 340 відвідувачів музичного фестивалю. Наразі в лікарнях залишаються 42 постраждалих. Один з них – в критичному стані.

Серед загиблих опинилися семеро іноземців. У результаті тисняви загинули громадяни Австралії, Італії, Нідерландів, Китаю, Боснії і Герцеговини, а також Іспанії. Раніше повідомлялося, що серед потерпілих також є росіяни, проте пізніше ця інформація була спростована.

Тиснява сталася в суботу, 24 липня, в тунелі, який вів до головної сцени фестивалю Love Parade. Повідомлялося, що серед відвідувачів заходу почалася паніка. При цьому досі невідомо, в результаті чого вона виникла. Незважаючи на подію, організатори вирішили не переривати фестиваль, щоб не викликати нову хвилю паніки.

Музичний фестиваль Love Parade проводиться в Німеччині з 1989 року. У Дуйсбурзі цей захід проводився вперше. За даними організаторів, в 2010 році на фестиваль приїхали 1,4 мільйона людей. Пізніше стало відомо, що в Дуйсбурзі можна було проводити захід, розрахований лише на 250 тисяч відвідувачів.