На Закарпатті чех намагався перевезти через кордон 40-сантиметровий телескопічний кийок

Варто зазначити, що на сьогодні одним із найчастіших предметів правопорушення, констатує в.о.начальника Служби боротьби з контрабандою та порушень митних правил Ужгородської митниці Віктор Іванус, є спроби незаконного переміщення як холодної, так вогнепальної зброї.
Так, з початку цього року митниками у 8-ми  випадках вилучено 2 пневматичні пістолети, 2 газові пістолети, 3 пневматичні гвинтівки, 1 спортивний лук та 18 стріл до нього, у 34-х випадках вилучено спецзасоби: 27 кийків, 5 електрошокових пристроїв та 1 металевий каскет. Серед 8-х випадків затримання холодної зброї – 6 мисливських ножів, 3 штик-ножі військового взірця.

Вчора ввечері (26.07.2010), після затримання латвійця з пневматичною гвинтівкою, у міжнародному пункті пропуску “Малий Березний” інспекторами складено черговий протокол про порушення митних правил відносно гр.Чеської Республіки, який намагався незаконно перевезти через українсько-словацький кордон 40-сантиметровий телескопічний кийок.

Виїжджаючи зі Словаччини, 23-річний хлопець для проходження митного контролю без вагань обрав “зелений коридор”, тим самим декларуючи, що нічого забороненого не переміщує. Однак митники вивели “Шкоду Філіцію”, на якій їхав молодик, із загального потоку в “червоний коридор” для більш детальної перевірки. І знахідка не забарилась. У ніші бокової дверки іномарки, біля сидіння водія, виявлено не заявлений при усному опитуванні та не вказаний у митній декларації 3-х секційний металевий телескопічний кийок. Чех одразу визнав предмет холодної зброї своєю власністю.

Тож, за порушення порядку проходження митного контролю в зоні  спрощеного митного контролю та незаявлення про переміщування через митний кордон України телескопічного кийка зі спеціально дозвільними документами, за ст.ст.339, 340 Митного кодексу України ужгородськими інспекторами складено протокол та вилучено предмет порушення.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Ужгородської митниці